Expoziție colectivă despre trecut și discuții publice. Petrece o seară artistică la ȚOL și Casa Zemstvei

casa zemsvei
Foto:Casa Zemstvei

Mâine, 18 septembrie, între orele 19.00 și 23.00 va fi prezentată expoziția colectivă Visiting Recent History, un proiect organizat de MATCA artspace din Cluj-Napoca. Evenimentul va avea loc la ȚOL Artist Run Space și va fi urmat de o discuție cu publicul la Zpațiu și de socializare și muzică în Grădina Stalker (Casa Zemstvei).

Proiectul își propune să conecteze țări care împart granița cu România sau țări care au trecut prin revoluții în anul 1989 – de-a lungul unui itinerar abordat atât fizic, cât și imaginar. Acesta este conceput pentru a pune la dispoziție oportunități de cercetare pentru artiști și artiste, în cadrul unui proiect inspirat de tranziții, mutații și „trecutul continuu” al culturii central-est-europene. Tema întregului proiect este problematizarea paradoxurilor care stau la baza conceptului de libertate.

În urma unui apel care a fost deschis pe durata lunii Iulie – „Rezidențe în mișcare” – echipa de proiect a selectat cinci aplicații care urmau să fie dezvoltate de artiștii selectați până în data de 10 septembrie. Aceștia s-au deplasat în mobilități de cercetare, unde fiecare avut libertatea de a alege durata, locul și subiectul cercetării sale individuale. În cadrul evenimentului de mâine, echipa MATCA artspace își va prezenta activitatea și cercetarea din cadrul „Rezidențelor în mișcare”.

Proiectul este inițiat de Alexandra Mocan și curatoriat împreună cu Matei Toșa.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale evenimente din Chișinău, dar și din țară, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente