Două reprezentante ale USMF au realizat un stagiu la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București

6. Exsc_Labprator_0

Profesoara universitară Tatiana Calalb, șefa Catedrei de farmacognozie și botanică farmaceutică, și conferențiara universitară Cristina Ciobanu de la Catedra de tehnologie a medicamentelor de la Facultatea de Farmacie, Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, au realizat un stagiu la Centrul de Cercetare pentru Studiul Calității Produselor Agroalimentare a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (UȘAMV) din București, România.

În perioada 8-19 iulie 2024, reprezentanții Facultății de Farmacie au fost familiarizați cu activitățile universității gazdă, infrastructura campusului studențesc, laboratoarele centrului, serele și terenurile experimentale. De asemenea, delegația USMF a avut întrevederi cu echipa administrativă a UȘAMV: prorectorul pentru internaționalizare și relații studenți, Florin Stănică, decanul Facultății de Horticultură, Adrian Asănică, profesoara universitară, Liliana Bădulescu, directoarea pentru relații internaționale și mobilitate, Adina Someșan.

Reprezentantele universității noastre au participat și la expoziții de prezentare a produselor cultivate pe terenurile experimentale ale Centrului, oportunitate excelentă pentru a prezenta realizările și inovațiile universității în domeniul agriculturii și cercetării experimentale.

„Proiectul oferă USMF „Nicolae Testemițanu” oportunități de cercetare într-un centru științific modern, lucru în echipă, schimb de experiență de cercetare și management, avansare în studiul compușilor chimici de interes farmaceutic, și nu în ultimul rând, consolidarea colaborării interinstituționale”, a menționat profesoara Tatiana Calalb.

Aceasta a fost prima mobilitate organizată în cadrul proiectului de cercetare BioMedPlant „Valorificarea plantelor medicinale spontane și cultivate ca surse de compuși bioactivi prin utilizarea tehnicilor avansate de micropropagare”, lansat la 8 iulie 2024. Proiectul este implementat de UȘAMV în parteneriat cu USMF „Nicolae Testemiţanu” și Grădina Botanică Națională „Alexandru Ciubotaru” din Chișinău, Republica Moldova.

Acest material a fost scris și redactat de echipa USMF. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #promoUSMF
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente