Ce faci săptămâna viitoare? Lista evenimentelor la care poți merge în perioada 8-14 iulie

tineri evenimente
Foto:Jed Villejo

În fiecare zi, în toată țara se desfășoară o multitudine de evenimente interesante la care poți participa. Mai jos îți prezentăm câteva dintre cele programate pentru perioada 8-14 iulie.

Atelierul „Hollywood VFX: aspecte tehnice” (9 iulie)

Dacă activezi în domeniul producției de film, jocuri video, publicitate sau alte media și ești curios/curioasă să descoperi aspectele tehnice ale efectelor vizuale, pe 9 iulie ai ocazia să participi la un atelier specializat cu expertul VFX, Jay Worth, câștigător al Premiilor Emmy, dar și profesoara de creativitate Liberty Worth. Acesta se va desfășura la Mediacor începând cu ora 15.00.

Atelierul va include studii de caz, tehnologii vizuale, exerciții de creativitate, dar și alte aspecte tehnice privind VFX.

Aici găsești mai multe detalii.

Sursă: Facebook/Mediacor

Atelierul „Flori confecționate manual” (10 iulie)

Pe 10 iulie, ora 15.00, CAMPANULA Studio te invită la atelierul de creație „Flori confecționate manual”. În cadrul acestuia vei învăța cum să creezi flori din sârmă decorativă pufoasă și alte accesorii florale.

Atelierul se va desfășura în trei limbi: română, rusă și engleză.

Aici găsești mai multe detalii.

Sursă: iticket.md

Vernisajul expoziției dedicate pictorului Ion Theodorescu-Sion (12 iulie)

Vineri, 12 iulie, ora 17.00, Muzeul Național de Artă al Moldovei, în parteneriat cu Fundația „Centrul Cultural Art Society”, vă invită la vernisajul expoziției dedicate celebrului pictor român Ion Theodorescu-Sion (1882-1939).

Expoziția reunește capodopere aflate atât în proprietatea statului, cât și în colecții private și aduce în prim-plan compoziții monumentale cu tematică neoromânească, portrete ale țăranilor și reprezentări ale femeilor înfățișate ca zeițe ale pădurii, precum și o diversitate de naturi statice bogate în detalii.

Aici găsești mai multe detalii.

Sursă: Facebook/Muzeul Național de Artă al Moldovei

Festivalul Urban Vibes (13 iulie)

Festivalul de hip-hop și cultură urbană „Urban Vibes” va fi organizat pentru prima dată în orașul Cahul. Evenimentul va avea loc în data de 13 iulie în parcul Central Cahul, pe marginea străzii Bogdan Petriceicu Hașdeu. Sunt invitați toți doritorii!

În cadrul festivalului veți putea participa la concursuri de: Hip-HopGraffitiBreakdanceAll styles battleParkourWorkout etc.

Aici găsești mai multe detalii.

Sursă: organizatorii evenimentului

Moldova Women Forum (13 iulie)

Moldova Women Forum revine cu cea de-a doua ediție! Evenimentul va întruni peste 250 de femei și se va desfășura pe 13 iulie la Digital Park din Chișinău, cu începere de la ora 9.0. 

Agenda evenimentului include un panel de dezbateri cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Totodată, în cadrul formului se vor desfășura paneluri de discuții care vor aborda teme precum:
# implicarea femeilor în politica internaţională, naţională şi locală;
# abilitarea economică a femeilor;
# rolul femeilor în modelarea democraţiei.

Aici găsești mai multe detalii.

Sursă: Facebook/Institutul Republican Internațional – IRI Moldova

Piazzolla la Butuceni

Poate știi cum sună Bach la Butuceni, Schubert, Mendelssohn, Dvorak și alții, însă nu știi cum sună Piazzolla, maestrul tango-ului argentinian.

Astfel, pe 13 iulie, ora 19.00, ești așteptat(ă) la Casa Mare din Butuceni, Orhei, ca să admiri sunetele emise de pianul și acordeonul mânuite cu dibăcie de Pavel Efremov și Marcel Lazăr.

Aici găsești mai multe detalii.

Sursă: fest.md

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale evenimente din Chișinău, dar și din țară, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente