Crearea unui eveniment este acum mult mai simplă și se face cu un singur click. Platforma Themyda vă oferă posibilitatea să vă creați propriul eveniment gratuit. Am vorbit cu fondatorii platformei, care sunt din Republica Moldova, pentru a afla ce face produsul lor unic și ce planuri de dezvoltare au.
Echipa Themyda este formată din patru persoane, patru cofondatori:
# Dan Guțu, designer UI/UX;
# Adrian Conea, manager de proiect și specialist în marketing;
# Dan Palii, back-end developer;
# Andrei Guțu, inginer front-end și manager de produs.
Noi acum singuri ne ghidăm, singuri citim, singuri învățăm, singuri ne construit drumul.
Adrian Conea, cofondator Themyda
Platforma Themyda a fost lansată acum o lună și are deja peste 400 de utilizatori care descoperă și creează propriile evenimente locale absolut gratuit. Evenimentele pe platformă pot fi create atât de organizații, cât și de persoane fizice.
Evenimentele pe care le creează utilizatorii pot fi din mai multe categorii:
# workshopuri;
# business;
# cultură;
# petreceri organizate de DJ;
# etc.
Vrem să combinăm și să facem o comunitate activă în care fiecare utilizator poate să-și facă profil personalizat și să-și adune comunitatea în funcție de interesul pe care îl are.
Adrian Conea, cofondator Themyda
Diferența dintre Themyda și alte platforme de evenimente
Adrian Conea ne spune că pe platforma Themyda îți poți face singur(ă) profilul, îți poți crea singur(ă) evenimentul și îți poți aduna comunitatea. Orice utilizator își poate crea propriul eveniment în doar câteva minute. Trebuie doar să treacă prin două mecanisme de verificare: autentificarea cu adresa de e-mail și verificarea numărului de telefon mobil. După aceste operațiuni simple, vă rămâne doar să completați un formular intuitiv cu descrierea evenimentului pe care îl organizați și să-l publicați. Atât.
Tinerii au decis să facă o platformă care să se axeze pe o nișă încă neexploatată la noi pe piață, și anume evenimentele organizate de comunitățile mici.
Celelalte platforme – iTicket, Afisha – se focuseaza mai mult pe evenimentele de o amploare mai mare. Noi suntem specializați pe toate nișele de evenimente mai micuțe. Oricine vrea își poate plasa evenimentele la noi gratuit. Încercăm să facem totul într-o platformă comodă și interactivă.
Adrian Conea, cofondator Themyda
În acest moment, platforma vă pune la dispoziție mai multe evenimente gratuite și contra cost. La evenimentele contra cost veți găsi link direct către pagina oficială de unde veți putea cumpăra biletele. Fondatorii precizează că vor avea în curând opțiunea de a cumpăra biletele direct de la ei pe platformă, fără intermediere.
Tinerii planifică să implementeze în curând funcții noi în aplicație, cum ar fi stories, care ar permite comunității să interacționeze mai mult cu evenimentele de pe platformă. Astfel, fiecare utilizator ar putea să își împărtășească experiența după ce participă la un eveniment. În așa mod, acestea devin și mai vizibile pentru toată comunitatea înregistrată pe Themyda.
Cu toate că plasarea unui eveniment pe platformă este gratuit, fondatorii mai pun la dispoziție organizatorilor și trei tipuri de abonamente, în funcție de preferințe, care le oferă vizibilitate adițională a evenimentului pe care îl creează. Prețul și funcționalitățile adiționale pe care le primiți se discută individual.
Putem oferi statistici, să plasăm evenimentul pe hartă printr-un pin mai diferit, să evidențiem evenimentul pe bannerul principal de pe prima pagină, să trimitem notificări adiționale utilizatorilor interesați de un anumit eveniment și multe altele.
Adrian Conea, cofondator Themyda
Piața din România
Tinerii doresc să lanseze platforma și în România, începând cu orașul Cluj-Napoca. Adrian spune că au analizat concurența pe piața din țara vecină și au ajuns la concluzia că aceasta nu este încă foarte dezvoltată.
„Vom începe colaborarea cu organizațiile mai mici, vom face parteneriate în acest sens pentru a ne dezvolta. România ne va deschide o ușă către o comunitate mult mai largă de evenimente. Când vom avea resurse financiare suficiente, vom încerca să ne extindem și în celelalte orașe din România”, menționează Adrian Conea.
„Vrem să ajungem o platformă principală de evenimente”
Tinerii au început să dezvolte mai intensiv platforma acum un an în urmă folosind doar fonduri proprii, fără a beneficia de granturi sau investiții private.
Vom avea primul profit atunci când vom stabili colaborări cu cel puțin 30 de organizații. Dacă e să vorbim ca timp, probabil profitul va fi în următoarele șase luni.
Andrei Guțu, cofondator Themyda
Scopurile pe termen scurt pe care le au fondatorii sunt 2 000-3 000 de utilizatori înregistrați până la sfârșitul verii.
„Scopul general este să ajungem la o platformă principală de evenimente mai mici. Vrem să ocupăm această nișă pentru cei care au necesitatea de a le organiza, dar nu știu de unde să înceapă. Acum dezvoltăm mai multe funcționalități noi care le va oferi organizatorilor și utilizatorilor mai multe oportunități de interacțiune”, precizează Andrei Guțu, cofondator Themyda.
Themyda o puteți accesa pe platforma web sau pe aplicația mobilă (Android sau iOS).