Program de formare pentru cadrele didactice. Profesorii sunt încurajați să-și dezvolte abilitățile de comunicare și cele digitale

profesori curs
Foto:Facebook/Clasa Viitorului

Centrul Național de Inovații Digitale „Clasa Viitorului” invită cadrele didactice din învățământul general să se înregistreze la programul de formare continuă „Integrarea resurselor educaționale digitale online în dezvoltarea competenței de comunicare”. Oportunitatea este destinată în mod special profesorilor din domeniul disciplinelor ariei curriculare Limbă și comunicare.

Programul este conceput pentru a promova formarea competențelor profesionale în cariera didactică. Proiectul urmărește abordarea strategiilor didactice interactive în formarea competențelor lingvistice prin utilizarea tehnologiilor online și elaborarea produselor educaționale digitale în procesul didactic. Programul va ajuta cadrele didactice să conștientizeze impactul social al utilizării noilor tehnologii în activitățile educaționale și să-și cultive profesionalismul, creativitatea și inovația didactică.

Programul vizează formarea și dezvoltarea competențelor profesionale ale cadrelor didactice, în special a competenței de comunicare și a competenței digitale cu ajutorul metodelor interactive de predare-învățare, a tehnologiilor inovative și a resurselor educaționale online, ce pot fi aplicate în proiectarea, realizarea și evaluarea procesului de învățământ.

Conținutul programului pune accent pe:
# utilizarea tehnologiei în formarea competențelor de scriere, citire, audiție, pronunție, vorbire;
# dezvoltarea resurselor educaționale, feedback;
# evaluarea produselor digitale, comunicare și colaborare profesională.

Instruirile se vor desfășura în regim online, în perioada 1-19 iulie. Cursul va fi divizat în 150 de ore, dintre care:
# 40 de ore – contact direct;
# 110 ore – activități individuale.

După finalizarea programului de formare, profesorii vor obține cinci credite. Costul participării este de 575 de lei.

Cadrele didactice interesate sunt încurajate să completeze acest formular pentru a se înregistra.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente