O nouă ediție a școlii de vară „Democrația aplicată”. Studenții sunt invitați să învețe gratuit despre justiție și combaterea dezinformării

tineri cursuri training
Foto:CRJM

Centrul de Resurse Juridice din Moldova a dat start înscrierilor pentru o nouă ediție a școlii de vară „Democrația aplicată”. Oportunitatea este destinată tuturor studenților sau absolvenților unei facultăți din țară, interesați de promovarea democrației în Republica Moldova.

În acest an, evenimentul a ajuns la cea de-a șaptea ediție și are drept scop sporirea gradului de conștientizare și înțelegerea problemelor pe care le înfruntă Moldova în drumul spre democrație. De asemenea, școala de vară își propune să încurajeze promovarea drepturilor omului, gândirea critică și activismul civic în rândul studenților și tinerilor profesioniști.

Școala de vară 2024 „Democrația aplicată” se va desfășura în perioada 24-28 iunie în afara municipiului Chișinău. Participarea este gratuită.

Ce oferă ediția actuală a școlii de vară „Democrația Aplicată”.
# În perioada 24-28 iunie, vei avea parte de simulări de situații practice și exerciții interactive, dar și de vizite de studiu la instituții cheie, care contribuie la funcționarea proceselor democratice ale statului.
# La finalul școlii vei avea posibilitatea să primești finanțare pentru proiectele pe care le vei implementa (singur(ă) sau împreună cu echipa). Proiectele trebuie să aibă tangențe cu domenii precum:
— cercetare;
— studiu;
— rezumat politic;
advocacy sau altele.
# Toți cursanții vor primi și un certificat de participare.
# Vei face parte din rețeaua alumni a școlii de vară.

Principalele subiecte ce vor fi abordate în cadrul școlii de vară:
# bazele scrierii și implementării proiectelor;
# importanța reformării justiției și combaterii corupției;
# reintegrarea țării și lupta împotriva dezinformării;
# esența democrației în era tehnologiilor informaționale;
# interacțiunea cu instituțiile naționale și media – garantul democrației;
# bazele dezbaterilor democratice.

Cursurile din cadrul evenimentului vor fi livrate de către formatori de opinie, jurnaliști, experți naționali și internaționali.

Condiții de participare

# Să fii student(ă), masterand(ă) sau proaspăt(ă) absolvent(ă). Prioritate vor avea studenții de la următoarele facultăți: drept, jurnalism, relații internaționale, științe politice, administrație publică, asistență socială, istorie, filosofie, psihologie, economie, pedagogie.
# Să cunoști limba română, iar persoanele care aparțin minorităților etnice trebuie să aibă un nivel corespunzător de înțelegere a limbii române.
# Să fii disponibil(ă) să participi la școala de vară pe întreaga durată a acesteia.
# Sunt eligibile și persoanele care au participat anterior în cadrul școlii de iarnă/vară „Democrația aplicată”, însă prioritate vor avea cei care nu au participat anterior.

Procesul de înregistrare

# Persoanele interesate sunt îndemnate să completeze acest formular pentru a se înregistra. Termenul-limită pentru înscriere este 26 mai.
# Realizează un video cu o durată de cel mult trei minute în care vei povesti despre o problemă din localitatea/societatea în care locuiești și câteva idei pentru soluționarea acesteia pe care vrei să le realizezi după finalizarea programului. Materialul video îl vei include în formularul de înregistrare.

Organizatorii vor anunța fiecare candidat(ă) despre rezultatele selectării.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente