Opt oportunități destinate studenților, al căror termen-limită pentru înregistrare expiră în luna mai

studenți elevi

Fie că ești student(ă) la Drept, Jurnalism, Producție multimedia sau oricare altă specialitate, în acest material cu siguranță vei găsi o oportunitate potrivită pentru tine. În luna mai, poți să te înscrii la mai multe stagii de practică în instituții de învățământ din Japonia, Bulgaria sau poți deveni participant(ă) al (a) unui program din SUA. Grăbește-te să completezi formularul de înregistrare și să-ți creezi amintiri memorabile alături de tinerii din întreaga lume.

#1. Stagiu de practică oferit de jurnaliștii BBC

Studenții de la jurnalism și producție multimedia sau proaspeții absolvenți ai acestor specialități sunt invitați să participe la un stagiu de practică remunerat oferit de către jurnaliștii BBC și Teleradio-Moldova. Stagiul de practică urmează să aibă loc în perioada 3 iunie – 29 august, iar organizatorii vor selecta doar nouă candidați care vor beneficia de această oportunitate.

Detalii despre procesul de înregistrare, despre valoarea bursei poți afla în acest articol. Tot acolo găsești și formularul de înregistrare.

Termen-limită – 8 mai, ora 23.59.

Sursă: Vanilla Bear Films

#2. Stagiu de practică în Japonia

Institutul Național pentru Știința Materialelor din Japonia oferă pentru 100 de studenți din întreaga lume oportunitatea să beneficieze de un stagiu de practică în cadrul instituției. Programul de stagiu este destinat tinerilor care urmează un program de licență și absolvenților care vor să obțină experiență în domeniul cercetării științifice.

Din acest material află care sunt criteriile de eligibilitate și care sunt actele necesare pentru înscriere.

Termen-limită – 10 mai.

#3. Voluntariat în cadrul Platformei Naționale a Tinerilor pentru Participare Activă

Platforma Națională a Tinerilor pentru Participare Activă este în căutare de voluntari și voluntare. Fiind divizată în patru departamente, tinerii pot deveni parte a unuia dintre acestea. În cadrul Platformei Naționale, tinerii vor avea oportunitatea să lucreze alături de colegi pasionați și să contribuie la organizarea activităților tematice.

Vezi aici care sunt departamentele pentru care te poți înregistra în calitate de voluntar(ă) și formularul pentru înscriere.

Termen-limită – 15 mai.

Sursă: Platforma Națională a Tinerilor pentru Participare Activă

#4. Programul Moldova Brain Gain

Programul oferă tinerilor din Moldova care studiază în Țările de Jos sau care au absolvit recent o universitate acolo posibilitatea să obțină un stagiu de muncă plătit acasă. Stagiile vor avea loc în această vară și se vor desfășura la diferite organizații din Moldova.

Criteriile de eligibilitate, actele necesare pentru înscriere și etapele concursului le găsești în acest articol.

Termen-limită – 15 mai.

#5. Program de stagii

Guvernul Republicii Moldova a lansat un program de stagii plătite în serviciul public. Executivul statului va oferi în acest an o bursă în valoare de 3 000 de lei pentru o durată a stagiului de 480 de ore, desfășurată în perioada 1 iunie – 30 noiembrie. Programul de stagii este destinat studenților și absolvenților instituțiilor de învățământ din Republica Moldova.

Mai multe detalii despre criteriile de eligibilitate, despre procesul de înregistrare și actele necesare pentru dosarul de concurs găsești aici.

Termen-limită – 17 mai.

Sursă: Facebook/Guvernul Republicii Moldova

#6. Programul de burse Research Student

Ambasada Japoniei în Republica Moldova a anunțat deschiderea înscrierilor la programul de burse Research Student pentru anul 2025. Oportunitatea este destinată studenților internaționali care doresc să învețe la universități din Japonia în calitate de studenți în domeniul cercetării.

Ghidul de înscriere și instrucțiunile necesare pentru înregistrare le poți accesa aici.

Termen-limită – 17 mai.

Sursă: Aleksandar Pasaric

#7. Program de masterat în Bulgaria

Studenții din Moldova sunt invitați să urmeze un program de masterat la Institutul Specializat al Francofoniei pentru Administrație și Management, cu sediul în orașul Sofia din Bulgaria. Tinerii au oportunitatea să obțină burse în valoare de 2 000 de euro pentru a-și continua studiile.

Detalii despre criteriile de eligibilitate și formularul pentru înregistrare găsești în acest material.

Termen-limită – 31 mai.

Sursă: ase.md

#8. Programul Fulbright

Ambasada Statelor Unite ale Americii (SUA) în Republica Moldova lansează apelul de înregistrare pentru Programul Fulbright, destinat studenților străini, pentru anul academic 2025/2026. Oportunitatea asigură burse pentru tinerii care își doresc să urmeze un program de masterat în instituțiile de învățământ superior din SUA.

Informații despre criteriile de eligibilitate, despre procesul de înregistrare și actele necesare pentru înscriere găsești în acest articol.

Termen-limită – 31 mai.

Sursă: Serghei Budici

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente