Premieră în Moldova. Colin Bell, directorul Consiliului Școlilor Internaționale Britanice, vizitează Heritage

436907784_457478486943911_4952105602687221336_n

Colin Bell, directorul Consiliului Școlilor Internaționale Britanice (COBIS), va vizita în premieră Școala Internațională Heritage între 25-26 aprilie 2024. Aflându-se pentru prima dată în Moldova, agenda sa va fi plină de întâlniri, atât cu elevii și profesorii, cât și cu oficiali ai Ministerului Educației și ai Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii în Republica Moldova.

Luând în considerare faptul că Heritage este prima și singura instituție de învățământ din țara noastră acreditată de prestigioasa organizație, vizita invitatului de onoare va reconfirma îndeplinirea standardelor prevăzute pentru o școală internațională. Heritage este membră COBIS încă din anul 2021, după o inspecție riguroasă a Consiliul COBIS, care a acordat aprobarea în baza celor cinci standarde-cheie care au fost îndeplinite cu succes: protejarea copiilor și recrutarea sigură a personalului, bunăstarea elevilor, condițiile școlii, managementul, etosul și valorile instituției de învățământ.

Rob Ford, directorul general al Școlii Internaționale Heritage: „În această săptămână, suntem profund onorați să îl avem pe Colin Bell, directorul COBIS, aici în Moldova, în vizită la Heritage. Domnul Bell și COBIS a susținut și susțin în moduri extraordinare Heritage ca școală internațională. El se va întâlni cu ministrul Educației și colegii de la MEC, pentru a discuta despre modalitățile prin care putem sprijini comunitatea educațională națională și agenda de modernizare a educației în Moldova.” 

Așadar, în prima zi a vizitei, itinerarul va începe cu turul școlii împreună cu echipa de administrație, apoi va continua cu o serie de discuții cu elevii Heritage și reprezentații artistice. Mai târziu, domnul Bell va avea o întrevedere cu șeful adjunct al Misiunii, Edward Inglett, la Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii. 

Ulterior, echipa Heritage și Colin Bell se vor întâlni cu oficiali și cu ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, pentru a împărtăși din experiența educațională, a face schimb de idei și a crea noi oportunități de colaborare prin diverse proiecte sau parteneriate. 

În a doua zi a vizitei oaspetele nostru va participa la Moldova Education Forum, împreună cu Rob Ford, directorul general al Heritage și Tatiana Popa, directoarea adjunctă pentru educație la Heritage, unde vor vorbi despre leadership și acreditările COBIS.

Despre COBIS

Consiliul Școlilor Internaționale Britanice (COBIS) este cea mai mare asociație globală pentru școlile cu curriculum britanic, reprezentând peste 400 de școli și organizații la nivel global. Școlile COBIS educă peste 200.000 de elevi și angajează peste 17.000 de profesori în peste 80 de țări din Europa, Asia, Africa, Orientul Mijlociu și America.

Citiți mai multe despre acreditarea Heritage aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente