(foto) Un cuplu de dansatori din Moldova a câștigat medalia de aur la Campionatul European 2024

dans moldova sportiv
Foto:Facebook/Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova

În premieră, țara noastră a organizat Campionatul European, ediția 2024, rezervat seniorilor, la proba standard adult, unde au participat 56 de perechi din 29 de țări ale lumii. Republica Moldova a devenit gazdă a două turnee majore la dans sportiv. Despre asta a anunțat Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova.

Potrivit informațiilor, în competiția europeană Alexei Glukhov și Anastasia Glazunova, reprezentanții Moldovei, s-au clasat pe primul loc. Aceștia au fost urmați de tandemul din România Rareș Cojoc și Andreea Matei, iar pe locul trei au fost clasați dansatorii germani Tomas Fainsil și Violetta Fainsil.

De asemenea, aceeași performanță de succes țara noastră a realizat-o și la Campionatul European, rezervat vârstei de până la 21 de ani, unde au fost demonstrate zece dansuri. Pe primul loc s-a clasat perechea din Republica Moldova Vladimir Cebanu și Sofia Chiorescu, pe locul doi – reprezentanții din Lituania Domantas Belevicius și Dominyka Brantaite, iar pe locul trei – dansatorii moldoveni Lucian Angheluță și Ionela Ursu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente