În ajunul Zilei Internaționale a Femeii, UTM găzduiește un atelier motivațional despre femei, inovație și inspirație

023

În lumina zilei speciale a femeii, UTM a întrunit o serie de voci puternice și inspiraționale din lumea academică și corporatistă pentru a celebra în cadrul atelierului de lucru „Fetele și ingineria în armonie” contribuțiile remarcabile ale doamnelor din domeniul ingineriei și tehnicii

Organizat în cadrul Proiectului „Învățământul Superior din Moldova”, cu suportul Băncii Mondiale și al Ministerului Educației și Cercetării al RM, evenimentul a fost deschis de către Daniela POJAR, prorectoră pentru Finanțe și Relații Internaționale la UTM, care a adresat un mesaj cald de felicitare și o invitație la explorarea oportunităților educaționale oferite de universitate. Atmosfera plină de armonie a creat cadrul perfect pentru un dialog captivant despre istoriile de succes ale femeilor ingenioase și inovatoare din domeniul STEM.

Elena BULAT, șefa secției IT din cadrul companiei Moldcell, și Viorica SUDACEVSCHI, dr., conf. univ., șefa Departamentului Informatică și Ingineria Sistemelor din cadrul Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică, UTM, au împărtășit povești captivante despre parcursul lor profesional în inginerie și tehnologie. Demonstrând că determinarea și pasiunea pot deschide uși către excelență și inovație, ele au oferit sfaturi valoroase și modele de urmat pentru tinerele generații.

Lilia SAVA, decana Facultății Electronică și Telecomunicații, UTM, a subliniat importanța asociațiilor studențești, rețelelor profesionale și programelor de mentorat în sprijinirea tinerelor care doresc să urmeze o carieră în domeniul STEM.

Mihaela IURAȘCU, o prezență marcantă în lumea tehnologică – co-fondatoare a TEKEDU și project manager pentru proiectele Street Child și GirlsGo IT, a adus în discuție viitorul tehnologic și rolul esențial pe care femeile îl pot juca în acest domeniu, încurajând audiența să fie pionieri în modelarea unui viitor mai inclusiv și inovator.

Natalia ȘESTENCO-DIACEC, directoare-adjunctă a Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră din cadrul UTM, a încheiat evenimentul cu un plan solid de acțiuni pentru a inspira și motiva tinerele să-și urmeze pasiunea în domeniul STEM.

Atelierul a fost nu doar o ocazie de a sărbători realizările doamnelor de succes ale Universității Tehnice a Moldovei, ci și un moment de inspirație și încurajare pentru viitoarele generații de femei în căutarea unor cariere pline de satisfacții și provocări în domeniul științei și tehnologiei. Astfel, Universitatea continuă să rămână un spațiu incluziv care promovează diversitatea și excelența academică în Moldova și dincolo de granițele ei, demonstrând că ingeniozitatea, creativitatea și perseverența nu au gen.

Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente