Istoria vie a MAI. Nicolae Arnauțanu: „Noi suntem suverani și trebuie să rămânem suverani”

jjj

Nicolae Arnauțanu, unul dintre veteranii războiului de pe Nistru, decorat cu medalia „Pentru Vitejie” poartă și astăzi în suflet amintirea tragică a războiului. „Cel mai groaznic era când inamicul pornea aruncătoarele de mine. Am fost la un pas de la moarte”.

În perioada războiului de pe Nistru, Nicolae Arnauțanu a activat în calitate de subofițer în cadrul Comisariatului de poliție Cantemir și a fost detașat pentru susținerea colegilor care apărau comisariatul de poliție Bender, aflat în asediu. Avea doar 21 ani.

Deși nu erau echipați cu armament și tehnică militară suficientă, curajul și sentimentul de patriotism al moldovenilor i-a determinat să lupte pentru țară. „Eu mă simțeam mândru pentru că am fost selectat să-mi apăr patria”, povestește veteranul.

Nicolae Arnauțanu speră ca prețul enorm pe care l-au plătit veteranii și eroii căzuți în lupte să nu fie umbrit odată cu trecerea timpului. “Noi trebuie să nu-i uităm deloc. Absolut deloc. Trebuie să le purtăm cinstea și onoarea”.

Manifestarea face parte din proiectul „Istoria vie a MAI, adevărul istoric”– o campanie de informare a publicului despre valorile naționale ale poporului nostru, povestită de cei care au purtat luptele pentru libertatea noastră.

Interviul integral cu veteranul Nicolae Arnauțanu poate fi vizionat mai jos.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente