Studenții care învață jurnalism sau alte domenii conexe pot participa la un proiect pentru dezvoltarea abilităților jurnalistice. Programul va dura un an și este orientat pe dezvoltarea competențelor în domeniul verificării informației și creării de conținut jurnalistic.
Cine poate participa
La acest program pot depune dosarul de participare toți studenții și toate studentele din Republica Moldova care studiază jurnalism sau alte domenii apropiate, care vor să cunoască regulile de redactare a unui material jurnalistic și care își doresc să desfășoare un stagiu practic într-o redacție.
Beneficii
În cadrul programului, participanții vor beneficia de instruiri cu profesioniști din domeniu, de mentorat din partea jurnaliștilor, de aproximativ 200 de euro pentru implementarea unei inițiative în domeniul jurnalismului, de posibilitatea de a desfășura un stagiu practic de o lună în cadrul unei redacții de știri la nivel local sau național, de acoperirea cheltuielilor în sumă de 150 de euro pentru desfășurarea stagiului și de oportunitatea de a publica materialele pe platformele media din Moldova.
Ce trebuie să faci
Participă singur(ă) sau fă echipă cu unul sau cu doi colegi și expediază o idee de material jurnalistic (știre, longread, material video sau orice alt format) despre unul dintre subiectele: democrație, drepturile omului, societate civilă, educație mediatică, dezinformare, procesul de aderare la Uniunea Europeană. Completează aici formularul de înscriere până în data de 1 martie 2024. Rezultatele vor fi comunicate până pe 15 martie 2024.
Calendarul activităților:
# martie 2024 – selecția participanților;
# aprilie 2024 – atelier de lucru cu jurnaliști profesioniști pentru dezvoltarea ideii mediatice;
# mai-august 2024 – implementarea proiectului tău jurnalistic;
# mai-august 2024 – mentorat susținut de către jurnaliști cu experiență;
# iulie-august 2024 – publicarea lucrărilor selectate pe platformele mass-media din Moldova;
# septembrie-noiembrie 2024 – oportunitate de stagiu în redacțiile din Moldova.
Programul este desfășurat de Centrul pentru Democrație și Drepturile Omului al organizației People in Need din Republica Cehă. Pentru detalii poți scrie la [email protected].
Autoare: Milena Morari