Japonia a impus sancțiuni împotriva a 135 de companii și persoane fizice din Rusia și din țările apropiate acesteia. Cele mai importante evenimente din a 660-a zi de război

j
Foto:Shutterstock

Astăzi este a 660-a zi de război. În acest material, vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile.

🟣 Japonia a impus sancțiuni împotriva a 135 de companii și persoane fizice din Rusia și din țările apropiate acesteia.

Pe lista de sancțiuni publicată de Ministerul japonez al Economiei figurează ministra adjunctă a apărării, Tatiiana Șevțova, ombudsmana pentru drepturile omului, Tatiiana Moskalikova, ombudsmana pentru copii din regiunea Moscova, Kseniia Mișonova și generalul-colonel Aleksandr Lapin.

Printre organizațiile afectate de sancțiuni se numără și Uzina de aviație civilă Ural.

De asemenea, de la 1 ianuarie, Japonia se alătură țărilor occidentale în impunerea unui embargo asupra importurilor de diamante rusești neindustriale.

🟣 Liderii Uniunii Europene au convenit asupra celui de-al 12-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, informează șeful Biroului președintelui ucrainean, Andri Ermak.

„Se poate referi la exportul de mașini de sudură, la produse chimice, la tehnologie de apărare și la licențe software. Foarte important, există planuri de a impune un embargo asupra diamantelor rusești. Se speră ca acesta să fie adoptat oficial în următoarele zile”, a scris oficialul pe pagina sa de Telegram.

🟣 Banca Mondială alocă Kievului o sumă suplimentară de 1,34 miliarde de dolari, a declarat premierul ucrainean Denâs Șmâhal.

Aceste fonduri vor fi folosite pentru plata pensiilor, a salariilor profesorilor, pentru sprijinirea persoanelor strămutate și pentru alte cheltuieli prioritare din bugetul de stat.

Mai mult de 1 miliard din această sumă este oferit de Japonia, restul fondurilor sunt granturi din partea SUA, a Elveției și a Fondului de sprijin, redresare și reformă din Ucraina.

🟣 Un civil a decedat și două persoane au fost rănite în urma unui atac asupra regiunii Herson. Acest lucru a fost raportat de șeful administrației militare regionale, Oleksandr Prokudin.

🟣 Aeroportul Internațional Krasnodar a recepționat primul zbor (de testare) după începerea războiului. Acest lucru a fost raportat de Agenția Federală de Transport Aerian, informează RBC-Rusia.

Aeroportul din Krasnodar, împreună cu alte 10 aeroporturi din sudul Rusiei, a fost închis din prima zi a războiului.

🟣 În regiunea Transcarpatia, un deputat a detonat grenade la o ședință a consiliului sătesc, informează Poliția națională a Ucrainei, potrivit canalului de Telegram Politika Stranî.

Cel puțin 26 de persoane au fost rănite, iar una a murit. Motivele incidentului sunt necunoscute.

🟣 Trupele ruse au bombardat orașul Nikopol cu artilerie grea de patru ori în cursul zilei, a declarat șeful Administrației militare regionale Dnipropetrovsk, Serhi Lâsak.

Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină, iar cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente