(foto) Vocea studenților UTM-iști a fost auzită. În campusul universitar au fost lansate trei proiecte moderne implementate în cadrul concursului „Universitatea mea”

img_20231213_155637-lr-1536×1152

„Nu e bucurie mai mare decât să-ți vezi discipolii străduindu-se să contribuie la îmbunătățirea proceselor universitare”, declara în luna aprilie a acestui an rectorul UTM, Viorel BOSTAN, la anunțarea celor 7 proiecte câștigătoare ale concursului de proiecte studențești „Universitatea mea”. Declarația sa reflecta bucuria de a vedea discipolii implicându-se activ în îmbunătățirea proceselor universitare.

Cu sprijinul Consiliului de Administrație al UTM, Direcția Socială și Activități Studențești, Direcția Managementul Resurselor, Direcția Tehnică și Senatul Studențesc, rectorul încuraja studenții să propună proiecte pentru optimizarea activităților universitare. În doar două săptămâni, au fost depuse 16 proiecte, 7 dintre care au devenit câștigătoare, evidențiind astfel entuziasmul și impactul pe care studenții îl pot avea în procesul de dezvoltare și modernizare a Universității.

În prezent, UTM sărbătorește succesul primelor trei proiecte implementate în cadrul concursului „Universitatea mea”, iar domnii Vladislav Reșitca, prim-prorector, și Anatol ALEXEI, șef Direcție Socială și Activități Studențești, au prezentat cu mândrie rezultatele efortului conjugat al studenților și reprezentanților subdiviziunilor universitare.

Unul dintre aceste proiecte, intitulat „Spațiu de creație cu implementare practică” (coordonator de proiect: Vasile ALBU), propune o soluție ingenioasă pentru studenții de la programele de studii în electronică, cazați în căminul nr. 2 al UTM, care au nevoie de condiții speciale pentru elaborarea proiectelor practice – mobilier, tehnică electronică, rețea de curent electric și internet LAN. Proiectul se axează atât pe crearea condițiilor confortabile și eficiența procesului de studiu și cercetare, cât și pe siguranța studenților, incluzând montarea specializată a cablajului și automatizării, precum și asigurarea cu echipamente de protecție.

Cel de-al doilea proiect (coordonatoare Mădălina CIOVAGA) evidențiază creativitatea artistică a studenților prin crearea unui „Studio de creație și repetiții”. Proiectul constă în dezvoltarea unui mediu creativ și inspirațional pentru studenți, prin oferirea de servicii personalizate și prin crearea unui mediu confortabil și prietenos – o sală izolată fonic ce oferă un mediu propice pentru activități muzicale, garantând confortul studenților pasionați de muzică fără a deranja vecinii prin zgomot.

Cel de-al treilea proiect, coordonat de Nicolae RUSU și axat pe „Renovarea și amenajarea unei camere de odihnă și activități pentru studenți” în căminul nr. 2 al UTM, propune o soluție holistică pentru nevoile studenților. Dotată cu echipamente de calitate, încălzire, ventilație și facilități de lucru în grup, această cameră oferă un spațiu versatil și reconfortant pentru odihnă și colaborare.

Aceste proiecte demonstrează nu doar inițiativa și abilitățile practice ale studenților, ci și consolidează colaborarea lor cu cadrele didactice, subdiviziunile universitare și administrația UTM, promovând o comunitate academică dinamică și orientată către viitor. Contribuțiile lor nu sunt doar realizări locale, ci reprezintă pași importanți în evoluția Universității către excelență și inovare.

Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente