(video) În premieră, un sat din Moldova a fost inclus în lista celor mai bune destinații turistice rurale din lume

valeni-3
Foto:Mihaela Alaiba

Pentru prima dată, un sat din Republica Moldova a fost inclus în clasamentul celor mai bune destinații turistice rurale din lume. Este vorba despre satul Văleni din raionul Cahul.

Văleni a primit premiul Best Tourism Villages 2023, cel mai prestigios premiu în domeniul turismului rural la nivel mondial. În cadrul competiției s-au înscris 260 de localități din 60 de țări.

Satul Văleni este cunoscut în întreaga țară și nu doar datorită atracțiilor turistice, dar și a celebrei bunici care „bate doba” și care a evoluat alături de Zdob și Zdub în anul 2005 la Eurovision.

Sursă: captură de ecran

Distincția este oferită pentru exemple remarcabile de destinații de turism rural cu patrimoniu cultural și resurse naturale, care păstrează și promovează valori, produse și stil de viață rural și comunitar și au un angajament clar de sustenabilitate și inovare. Selecția se bazează pe o evaluare a resurselor și a inițiativelor în nouă domenii ce acoperă cei trei piloni ai dezvoltării sustenabile: economic, social și de mediu.

Momentul de decernare a premiului delegației Republicii Moldova poate fi urmărit în videoclipul de mai jos, la minutul 35.40.

În acest articol, fotografa Mihaela Alaiba a surprins satul Văleni de la înălțime.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente