La pas prin satele Moldovei! A fost creată o hartă interactivă cu peste 60 de resurse nevalorificate din trei raione ale țării

Mănăstirea Curchi
Foto:visit.md

Grupul de Acțiune Locală „Trei Coline” a creat o hartă cu peste 60 de obiective turistice nevalorificate din raioanele Telenești, Șoldănești și Rezina. Harta digitală include circa 60 de obiective precum clădiri administrative, ferme, magazine, spații neutilizate, iazuri, cămine, case, toate cu potențial de a deveni catalizatori pentru dezvoltarea comunităților locale.

Harta oferă informații detaliate despre fiecare resursă, inclusiv suprafața, anul fondării, gradul de degradare, proprietarul, datele de contact și fotografii de la fața locului. Prin intermediul acestei inițiative, se creează oportunități pentru parteneriate public-private și se stimulează dezvoltarea de noi afaceri. Acest lucru oferă comunităților avantaje semnificative, cum ar fi locuri de muncă, produse și servicii locale, creșterea bugetului public și îmbunătățirea generală a condițiilor de trai.

Harta digitală va fi actualizată continuu de către un grup de voluntari care au fost instruiți de către experți în IT. Aici pot fi incluse atât obiective publice, cât și private.

Pe hartă puteți găsi resurse nevalorificate din următoarele sate ale Republicii Moldova:
# Târșiței
# Țânțăreni
# Chiștelnița
# Scorțeni
# Răspopeni
# Meșeni
# Ignăței
# Peciște
# Pripiceni Răzeși
# Pripiceni Curchi
# Trifești

Sursă: Sursă: Grupul de Acțiune Locală „Trei Coline”
Sursă: Sursă: Grupul de Acțiune Locală „Trei Coline”
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente