(video) Învățământ la standarde europene pentru viitorii ingineri și arhitecții din Moldova. UTM continuă să investească în modernizarea spațiilor de studii 

UTM screen

Universitatea Tehnică a Moldovei începe implementarea proiectului „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale a învățământului superior ingineresc între Prut și Nistru”, finanțat de Guvernul României prin Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

Proiectul are ca obiectiv principal modernizarea infrastructurii educaționale și a dotării aferente pentru asigurarea unui proces educațional la standarde europene și participării unui număr mai mare de studenți la procesul educațional în cadrul unicii instituții de învățământ superior în domeniul ingineriei și arhitecturii din Republica Moldova.

Proiectul prevede următoarele aspecte:
# modernizarea spațiilor de învățare conform celor mai înalte standarde actuale, astfel încât procesul educativ să se desfășoare în condiții normale;
# tehnologizarea Sălii expoziționale „Ion Mincu” a Facultății Urbanism și Arhitectură și a Aulei 6-2 „Henri Coandă” a Facultății de Inginerie Mecanică, Industrială și Transporturi din cadrul UTM.

Infrastructura modernizată va contribui la organizarea expoziției permanente – galeria Sălii Expoziționale „Ion Mincu”, organizarea Conferinței studenților, masteranzilor, doctoranzilor UTM-iști, precum și la realizarea procesului didactic în aula 6-2 redenumită „Henri Coandă” care urmează a fi dotată cu echipamente moderne pentru digitalizarea procesului de studii.

Proiectul reflectă obiectivul Universităţii Tehnice a Moldovei în educarea unei generaţii de ingineri şi arhitecţi profesionişti care să cunoască modelele de conduită profesională, realizările remarcabile ale personalităţilor născute în spaţiul românesc şi moştenirea pe care au lăsat-o românilor şi umanităţii marii cercetători şi inovatori Henri Coandă şi Ion Mincu.

Valoarea totală a proiectului constituie 262 500 de roni sau peste 1 milion de lei.

Proiectul „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale a învățământului superior ingineresc între Prut și Nistru” va contribui la păstrarea, dezvoltarea și afirmarea identității culturale românești, întărirea legăturilor dintre România și Republica Moldova, facilitând creșterea calității învățământului ingineresc și arhitectural între Prut și Nistru.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente