A mai rămas puțin de tot și începe cea de-a a șasea ediție a Salonul Internațional de Carte Bookfest! Organizatorii au pregătit multe activități interesante, iar cel mai important, la eveniment vă puteți face plinul cu cărți așa încât să vă asigurați cu lectură bună pentru multă vreme înainte.
Pe lângă multitudinea de cărți, la eveniment veți avea ocazia să vă întâlniți cu mai mulți scriitori și scriitoare. Mai jos vă lăsăm lista personalităților culturale de pe ambele maluri ale Prutului vă vor oferi motive întemeiate să nu rataţi participarea la Bookfest Chișinău.
# Radu Paraschivescu este un prozator, traducător, jurnalist și redactor de carte român.
# Cristian Mungiu este un regizor, producător și scenarist de film român contemporan.
# Radu Vancu este un poet, prozator, eseist și traducător român. Face parte din scriitorii Generației douămiiste
# Ioana Pârvulescu eseistă, publicistă, critică literară română și profesoare la Universitatea din București.
# Adrian Cioroianu este un autor, istoric, jurnalist, eseist și om politic român, care a ocupat funcția de ministru al afacerilor externe în cabinetul Tăriceanu.
# Veronica D. Niculescu este o scriitoare de origine română, traducătoare și jurnalistă.
# Ligia Ruscu este scriitoare, conferențiară universitară, Departamentul de Istorie Antică și Arheologie, Facultatea de Istorie și Filosofie
# Bogdan Creţu este scriitor, profesor doctor la Facultatea de Litere, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Din 2013 este director al Institutului de Filologie Română „A. Philippide”, Academia Română, Filiala Iaşi.
# Cristian Tudor Popescu este un inginer român care s-a făcut remarcat, după 1989, ca scriitor, filmolog, jurnalist.
# Cătălin Dorian Florescu este un scriitor elvețian de origine română.
# Ștefan Lemny este istoric român naturalizat francez. Specialist în istoria culturală a secolului al XVIII-lea.
# Liviu Cîmpeanu este istoric. Din martie 2016 este cercetător ştiinţific III la Academia Română – Institutul de Cercetări Socio‑Umane din Sibiu. A publicat peste 60 de studii şi articole ştiinţifice de istorie românească şi sud‑est europeană (sec. XV–XVII) şi are colaborări ştiinţifice cu Universitatea din Bucureşti, Institutul de Istorie „Nicolae Iorga“ din Bucureşti şi Universitatea „Babeş‑Bolyai“ din Cluj‑Napoca.
# George Cornilă este scriitor, publicist, traducător și cititor avid. A experimentat cu un spectru larg de curente, specii și stiluri, de la realism la SF&F.
# Bogdan Murgescu este un istoric român, profesor universitar la Facultatea de Istorie a Universității din București și, din 2020 membru al Academia Europea.
# Cristian Manolachi este istoric.
# Moni Stănilă este o scriitoare și jurnalistă română.
# Andreea Iatagan este jurnalistă și redactoră de carte.
# Vitalie Ciobanu este scriitor, romancier, nuvelist, eseist, critic literar și publicist român din Republica Moldova.
# Iulian Ciocan este scriitor, eseist. Este realizatorul și moderatorul emisiunii „Radiografia săptămânii, o trecere în revistă a subiectelor de actualitate cu invitați din zona culturii, și autor al rubricii „Antiteze”.
# Leo Butnaru este un poet, prozator, istoric literar/ exeget al avangardismului, eseist și traducător român. Butnare este licențiat în jurnalism și filologie al Universității de Stat din Chișinău.
# Liviu Neagoe este doctor în istorie specializat în istorie modernă. A publicat articole și studii în reviste de specialitate, precum și capitole în volume colective. Contribuțiile sale sunt menționate în Addenda la Enciclopedia reprezentanților scrisului istoric românesc.
# Mihai Cimpoi este un om de cultură apreciat, academician român, critic și istoric literar, eminescolog, redactor literar și eseist basarabean
# Alexandru Cosmescu a publicat studii de fenomenologie și analiza discursului în monografii și reviste de specialitate, inclusiv, în co-autorat. În prezent, lucrează în cercetare la Institutul de Filologie Română „B.P. Hașdeu” și la sectorul de filosofie al Institutului de Istorie din Chișinău.
# Paula Erizanu este scriitoare și jurnalistă. În prezent este redactor de cultură al revistei online din Londra, The Calvert Journal.
# Maria Pilchin este scriitoare, autoare de poezie, proză, biografie, comentarii.
# Emilian Galaicu-Păun este un poet, prozator, eseist, traducător și editor român.
E de menționat că lista nu este una definitivată încă, așa că vă sugerăm să urmăriți această pagină de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile evenimentului. Totodată, vă reamintim că participarea la eveniment este gratuită.
Salonul Internațional de Carte Bookfest revine la Chișinău cu cea de-a șasea ediție, între 30 august și 3 septembrie, la Mediacor, Universitatea de Stat din Moldova (str. Alexei Mateevici nr. 60), într-un spațiu atractiv şi primitor, iar organizatorii pregătesc publicului bibliofil o adevărată sărbătoare a cărții. Pentru al doilea an consecutiv, evenimentul a fost onorat cu Înaltul Patronaj al Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, și al Președintelui României, Klaus Iohannis.