Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul își deschide din nou ușile pentru cei care doresc să pășească în lumea cunoștințelor, cercetărilor, explorărilor și a provocărilor. Este unica universitate din regiunea de sud a țării și are ca scop pregătirea și asigurarea localităților din sudul Republicii Moldova cu cadre de înaltă calificare. În acest sens, dacă dorești să contribui la dezvoltarea regiunii de sud și să lași amprenta în așa domenii ca IT, economie, pedagogie sau jurisprudență, atunci adună-ți toate documentele necesare și vino în perioada 24-31 iulie la Cahul pentru a depune actele la una dintre cele trei facultăți deschise la această universitate.
În acest articol am adunat toate informațiile necesare pentru ca să te pregătești minuțios de procesul de depunere a dosarului la concursul de admitere.
Avantajele USC
Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul are stabilite multiple acorduri internaționale de colaborare, cum ar fi parteneriatul cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, România. Astfel, studenții din sudul țării pot studia concomitent la două universități, iar după absolvire obțin o diplomă a Uniunii Europene.
De asemenea, instituția de învățământ dispune și de o largă infrastructură de cercetare, printre care o bibliotecă care are un fond de circa 100 000 de materiale, săli multimedia, laboratoare moderne dotate cu echipament, utilaje și aparataj performant. În luna mai în incinta USC a fost deschis Centrul de Excelență în Domeniul TIC „Inotek”, un centru de inovare care vine cu oportunități nenumărate pentru dezvoltarea și valorificarea capitalului uman din regiune, precum și pentru sprijinirea IMM-urilor și start-upurilor locale.
La Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul se pune accent deosebit pe dezvoltarea abilităților practice. De aceea, studenții de la Drept își pot îmbunătăți cunoștințele în domeniul jurisprudenței prin intermediului Clinicii Juridice. Ei pot acorda gratuit consultaţii juridice păturilor social-vulnerabile, pot contribui la elaborarea și implementarea noilor metode de studiere a jurisprudenței și la formarea comunităților profesionale. Mai mult, studenții pot participa în procese de judecată simulate într-o încăpere special amenajată.
De asemenea, cei mai buni studenți au posibilitatea să obțină o bursă internațională de studii prin intermediul Programului Erasmus+. Acesta oferă posibilitatea de a pleca la studii sau de a face practică în alte țări europene pe o perioadă de trei sau șase luni. Studenții au șanse mari să obțină burse și să își perfecționeze limba străină pe care o cunosc în una dintre cele 20 de instituții partenere din cadrul Programului Erasmus+.
Acum, pentru a-ți îndeplini visul, e nevoie doar să-ți pregătești dosarul de admitere. În continuare, vei afla toate detaliile despre acesta.
Acte necesare
Dosarul candidatului la admitere va cuprinde următoarele documente:
# cererea de înscriere la concursul de admitere (se completează în momentul depunerii dosarului). Formularul pentru deținătorii diplomei de bacalaureat, ai diplomei de colegiu, formular pentru depunerea la master;
# copia buletinului de identitate;
# actul de studii, în original, cu anexă;
# patru fotografii 3 × 4;
# copia livretului militar (după necesitate);
# copia certificatului de căsătorie (după necesitate);
# bonul de înscriere (se achită în momentul depunerii dosarului).
Taxa de înscriere la studii este de 95 de lei.
Programul de depunere a dosarului:
# luni-vineri: 8.0-16.00;
# sâmbătă: 8.0-12.00.
Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” pune la dispoziția candidaților posibilitatea de a depune actele în format online, prin aplicația web E-Admitere USC.
Oferta academică, Ciclul I, licență
Facultatea de Drept și Administrație Publică
Specialitățile: Administrație publică, Drept.
Facultatea de Științe umaniste și Pedagogice
Specialitățile: Limba și literatura română, Limba engleză, Istorie și educație civică, Pedagogie în învățământul primar și Pedagogia preșcolară.
Facultatea de Economie, Inginerie și Științe Aplicate
Specialitățile: Contabilitate, Business și administrare, Informatică, Inginerie și management în construcția de mașini (automotive), Inginerie și management în industria alimentară.
Oferta academică, Ciclul II, master
Facultatea de Drept și Administrație Publică
Specialitatea: Administrație publică a colectivităților locale.
Facultatea de Științe umaniste și Pedagogice
Specialitățile: Pedagogie și tehnologii educaționale interactive, Tehnologii informaționale în instruire, Istoria spațiului Sud-Est European: studii, metodologie și didactică, Educația lingvistică și literară.
Facultatea de Economie, Inginerie și Științe Aplicate
Specialitățile: Gestiunea financiar-contabilă a afacerii, Antreprenoriat și administrarea afacerilor.
Calendarul admiterii
Turul I
— Depunerea dosarului de concurs: 24-31 iulie 2023
— Afișarea rezultatelor intermediare: 1 august 2023
— Depunerea de către candidații declarați admiși a actelor în original, semnarea contractelor de studii cu taxă și achitarea taxei de studii pentru semestrul I: 2-4 august 2023
— Anunțarea rezultatelor finale: 7 august 2023
Turul II
— Depunerea actelor: 14-18 august 2023
— Afișarea rezultatelor intermediare: 21 august 2023
— Depunerea de către candidații declarați admiși a actelor în original, semnarea contractelor de studii cu taxă și achitarea taxei de studii pentru semestrul I: 22-24 august 2023
— Anunțarea rezultatelor finale: 25 august 2023
Acesta este calendarul stabilit pentru admiterea la programele de studii cu frecvență și cu frecvență redusă.
Taxe de studii, ciclul I, licență
Taxe de studii, ciclul II, masterat
Regulamentul admiterii
Contacte
Adresa: municipiul Cahul, strada Independenței 1, intrarea principală
Comisia de admitere, numere de telefon:
# (0299) 2-89-93;
# (0299) 2-54-85.
Adresa de e-mail: [email protected].
Rețele sociale:
# Facebook;
# Instagram.
Facultatea de Drept și Administrație Publică
(0299) 2-54-85
[email protected]
[email protected]
Facultatea de Economie, Inginerie și Științe Aplicate
(0299) 4-12-26
[email protected]
[email protected]
Facultatea de Științe umaniste și Pedagogice
(0299) 3-20-25
[email protected]
[email protected]
Serviciul studenți
(0299) 2-58-58
[email protected]