A fost deschisă o nouă sală de joacă și lectură pentru copiii din familii social-vulnerabile

888
Foto:The Moldova Project

Asociația Obștească The Moldova Project a deschis o nouă sală de joacă și lectură pentru copiii din comunitate, implicit cei din familii social-vulnerabile. Deschiderea oficială a avut loc în data de 25 iunie, în satul Jevreni, raionul Criuleni.

Evenimentul a adunat zeci de copii, părinți, pedagogi, reprezentanți ai autorităților locale. Programul a inclus ateliere gastronomice, animație, activități recreative pentru copii și, desigur, prima vizită în ludoteca „Orășelul distracției.”

Ludoteca „Orășelul distracției” va avea ușile deschise cinci zile în săptămână și va oferi copiilor o gamă variată de oportunități pentru a petrece timpul liber: lectura unei cărți, jocuri de societate, jocuri în aer liber, ateliere de creație, vizionarea unui film, traininguri de abilitare profesională, de dezvoltare a deprinderilor de viață. Adulții vor beneficia de consilieri și traininguri, care au scopul de a consolida relațiile armonioase în familie. În sală activează un pedagog social care oferă asistență educațională și psihologică.

Sursă: The Moldova Project

În vara anului trecut asociația a deschis opt ludoteci în incinta sau în preajma centrelor de cazare a refugiaților din Ucraina. Aceste săli sunt dotate cu jocuri, cărți, toată recuzita necesară pentru activități de creație și nu doar. Ludotecile sunt deschise pentru toți copiii, indiferent de vârstă, rasă, statut social sau credință.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente