Echipa IGSU s-a clasat pe locul 3 la competițiile dedicate sportului aplicativ al salvatorilor și pompierilor din Polonia

355631776_642228247943230_4036804020202186131_n
Foto:Facebook/Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI

Selecționata Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) s-a clasat pe locul 3 în cadrul competițiilor internaționale la sportul aplicativ al salvatorilor și pompierilor desfășurate în Polonia. Reușita echipei a fost anunțată într-o postare publicată pe Facebook de către IGSU.

Întrecerile s-au desfășurat în perioada 17 – 22 iunie 2023 în orașul Częstochowa din Polonia. În cadrul celei de-a 39-a ediții, au participat 19 echipe din cinci țări membre ale Federației Internaționale Sportive a pompierilor și salvatorilor: Polonia, Bulgaria, Slovacia, Republica Cehă și Republica Moldova.

Sportivii moldoveni au obținut următoarele rezultate:
# locul 3 la proba „Ascensiune pe scara de fereastră la etajul 5 al turnului de instruire”;
# locul 5 la proba „Trecerea fâșiei de 100 de metri cu obstacole”;
# locul 3 la proba „Ștafeta combinată 4×100 de metri”;
# locul 3 la proba „Desfășurarea de luptă”.

De asemenea, în cadrul competiției, sergentul major Alexandru Zatic, a obținut locul 5 în clasamentul individual la proba „Ascensiune pe scara de fereastră la etajul 5 al turnului de instruire”. Acesta a înregistrat un rezultat de 15,44 de secunde, confirmându-și titlul de „Candidat maestru în sport”.

Participarea IGSU la astfel de întreceri are drept scop consolidarea relațiilor de colaborare între serviciile de urgență la nivel internațional, perfecționarea măiestriei profesionale și sportive a efectivului. În cadrul întrevederilor, între reprezentanții echipelor și sportivii participanți a fost realizat schimbul de bune practici în domeniul implementării noilor tehnologii și mijloace de prevenire și stingere a incendiilor.

Sursă: Facebook/IGSU

Un asemenea campionat este organizat și în Republica Moldova, fiind desfășurat tradițional în luna septembrie în fiecare an, cu participarea pompierilor din întreaga țară.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente