UTM a obținut locurile l și ll în cadrul primului Hackathon guvernamental, România – Republica Moldova, cu tema „Digitalizarea Serviciilor Publice”

347131626_480677784251503_947151382367845413_n

În perioada 19-20 mai a.c., studenții UTM au participat în primul Hackathon guvernamental TechBridge, cu tema „Digitalizarea Serviciilor Publice”, organizat de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării din România și Agenția de Guvernare Electronică din Republica Moldova (AGE). Acest proiect a fost susținut integral de Prorectorul pentru Digitalizare, Dinu Turcanu, iar echipele au avut ca mentori pe Șeful Direcției TIC, Vasile Chetroi.

Studenții UTM și-au exprimat geniul creativ și inovator prin generarea de idei și soluții care vizează eficientizarea administrațiilor publice și digitalizarea serviciilor oferite și au obținut locurile I și II, iar echipa din România a ocupat locul III. Prin implicarea sa, prorectorul Dinu Țurcanu a demonstrat angajamentul său față de digitalizarea serviciilor publice și dezvoltarea tinerelor talente în domeniul tehnologic.

Echipa câștigătoare de pe locul I, MTeam, formată din studenți de la Facultatea de Automatică și Calculatoare, s-a distins prin dezvoltarea unei soluții inovatoare pentru petiții colective (e-Petiții), în timp ce echipa Starlab a impresionat cu soluția lor pentru digitalizarea procesului de constatare a accidentelor rutiere în mod amiabil.

Echipa câștigătoare de pe locul II, PRASADA, alcătuită din studenți ai Facultății de Informatică și Automatică, a reușit să propună soluții creative pentru proiectul de digitalizare a procesului de management al resurselor umane prin intermediul aplicației M_HR. De asemenea, echipa BeeNear a fost apreciată clasânduse pe locul III pentru abordarea lor inovatoare a temei legate de digitalizarea registrului spațiilor verzi.

Digitalizarea este esențială în toate domeniile de activitate, iar viitorul serviciilor publice trebuie să fie construit cu accent pe serviciile digitale. Printre provocările lansate în cadrul hackathonului s-au numărat:

# Dezvoltarea unei soluții digitale pentru căutarea informațiilor pe site-urile guvernamentale prin intermediul unui chatbot.

# Implementarea unei soluții digitale de licitare electronică a bunurilor proprietate publică.

# Digitalizarea cărții medicale a pacientului prin aplicația MED CARD.

Cele șapte echipe, alcătuite din 40 de participanți de pe ambele maluri ale Prutului, pasionați de tehnologie și abordări digitale, au fost îndrumate pe parcursul celor două zile de sesiuni de formare susținute de experți în domeniul digitalizării serviciilor guvernamentale.

Hackathonul a oferit participanților o experiență inedită, incluzând provocări tehnice, ateliere de lucru și oportunități de networking.

Primul Hackathon guvernamental TechBridge dedicat soluțiilor digitale pentru servicii guvernamentale a fost organizat de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării – România și Agenția de Guvernare Electronică, în perioada 19-20 mai 2023, la Iași.

Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente