UTM va pregăti 165 specialiști pentru sectorul alimentare cu apă și canalizare

r-27

Angajații din sectorul alimentare cu apă și canalizare vor beneficia de instruiri în cadrul unui Program de dezvoltare profesională pentru îmbunătățirea competențelor tehnice. Un Acord de cooperare pentru implementarea Programului a fost semnat, ieri, la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, de către rectorul Universității Tehnice a Moldovei, directorul-adjunct al Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală și directorul executiv al Asociației Întreprinderilor de Alimentare cu Apă și Canalizări „Moldova Apă Canal”.

Programul de dezvoltare profesională prevede instruirea a 165 de persoane. Acestea vor beneficia de oportunități sporite de calificare și angajare în sectorul de alimentare cu apă și canalizare, în condițiile în care ponderea actuală a femeilor în posturi de inginerie tehnică este de doar 15 la sută.

Programul va include două cursuri acreditate pentru personalul existent sau angajat recent, cu sau fără calificare tehnică, pentru a atinge nivelul studiilor de licență în managementul serviciilor de AAC. Mai mult,  în cadrul UTM va fi relansat programul   studiilor de licență, cu o durată de patru  ani, în cadrul căruia vor fi pregătiți specialiști în domeniul AAC. Aceștia vor urma stagii de practică, vor participa la şcoli de vară şi vor efectua un eficient schimb de experienţă în cadrul întreprinderilor specializate care prestează servicii comunale.

Acțiunea este parte a proiectului „Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova”  și va fi realizată de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, prin intermediul Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală, în parteneriat cu Universitatea Tehnică a Moldovei și Asociația Întreprinderilor de Alimentare cu Apă și Canalizări „Moldova Apă Canal”.

Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente