Secretele profesorilor de matematică pentru o notă mare la examen

Fotografia Principală
Foto:matematica.md

Examenul la matematică e un test important pentru elevii din țară. Toți doresc să-l susțină cu succes. Elevii se află sub o presiune constantă din partea părinților, profesorilor și propriilor așteptări de la sine. Astfel, majoritatea elevilor simt o anxietate puternică față de acesta. Nu e de mirare că examenul la matematică e considerat cel mai greu examen. Însă, totul e posibil cu puțin curaj și multă dedicație. Am adunat cinci sfaturi de la profesorii școlii Matematica.md, care te vor ajuta să susții cu succes examenul la matematică.

Profesorii de la Matematica.md au o experiență vastă în pregătirea elevilor pentru examen, teză și BAC la Matematică. În acest articol, vom explora cinci metode magice ce te vor ajuta să susții examenul la matematică cu succes. De la pregătirea de examen de sine stătător la crearea un plan de studiu, aceste sfaturi te vor ajuta să îți maximizezi performanța la examen!

#1. Pregătește-te de examen împreună cu un coleg de clasă 

Cea mai eficientă modalitate este de a te pregăti de examen la matematică împreună cu un coleg de clasă sau cu un prieten. Acest lucru poate fi benefic, pentru că îți permite să discuți și să înțelegi diverse metode de rezolvare a itemilor de la examen.

Este ușor să te descurajezi când te pregătești singur, un prieten te va ajuta să rămâi motivat și responsabil. Mai mult ca atât, pregătirea de examen cu un coleg de clasă te va ajuta să înțelegi și să reții informația cu mult mai bine. Când discuți și exersezi diverse rezolvări de probleme cu altcineva, probabilitatea că vei reține informația dobândită pe un termen lung este mult mai mare. 

Pregătirea pentru test la matematică poate fi stresantă, dar studiul cu un prieten te va ajuta la atenuarea stresului. Poți să împărtășești propriile griji și preocupări cu prietenul tău și să lucrați împreună pentru a găsi strategii eficiente de studiu.

La fel, colegul de clasă nu se va enerva pe tine în caz că nu ai înțeles un exercițiu din prima. El știu cum e să fii elev care nu a înțeles tema și îți va explica încă o dată pe înțelesul tău, până înțelegi rezolvarea. 

În plus, există și oportunitatea de a te pregăti de examen împreună cu elevii din toată Moldova, în grupul de Telegram MATEMATICA.MD.

În cadrul acestui grup, elevii pot găsi multă informație utilă despre examenul la matematică, pot pune întrebări profesorilor de matematică de la Matematica.md, pot găsi teste rezolvate și pot primi ajutor la tema pentru acasă de la colegii lor din toată Moldova. 

Te poți abona la grupul de pe telegram, accesând acest link.

#2. Meditații cu un profesor de matematică 

A doua cea mai eficientă modalitate de a te pregăti repede de examenul la matematică sunt meditațiile cu un profesor de matematică. Acestea te pot ajuta să te pregătești de examen de la zero în câteva luni. Mai mult ca atât, meditațiile îți vor oferi încredere în propriile puteri și cunoștințe. 

În timp ce te pregătești de examen cu un profesor, ai oportunitatea de a obține clarificări asupra temelor dificile și de a pune întrebări despre exercițiile pe care nu le-ai înțeles în clasă. Adițional, ai avantajul de a primi explicații personalizate, adaptate la stilul tău individual de învățare.

Profesorii de matematică sunt bine informați despre structura testului și tipurile de întrebări întâlnite la examenul de matematică. Acest lucru te va ajuta să investești eficient timpul tău la însușirea temelor relevante pentru examen. 

Mai mult, profesorul îți va oferi probleme de practică care sunt similare cu itemii întâlniți la examenul de matematică. Rezolvarea problemelor similare cu itemii din test, îți va oferi încrederea în propriile forțe de care ai mare nevoie în timpul examenului. 

Nu în ultimul rând, meditațiile îți oferă posibilitatea de a primi feedback din partea profesorului tău. Acesta va identifica temele pe care nu le înțelegi destul de bine și îți va oferi sfaturi și exerciții ce te vor ajuta să excelezi.  

Școala de matematică Matematica.md prezintă câteva oferte educaționale pentru elevii ce se pregătesc de examenul la matematică. Acum, ai posibilitate să te pregătești de examen de cl. a 9-a sau de BAC la matematică urmând un curs intensiv de pregătire de examen. 

Indiferent de nivelul tău de pregătire la matematică, acest curs te va ajuta să te simți mai încrezător și să obții rezultate mai bune la examen. Dacă dorești doar nota 5, Matematica.md te va ajuta garanta să susții examenul. În caz că dorești să fii cel mai bun din clasă la matematică, să primești cea mai bună notă la examen, atunci la Matematica.md vei găsi profesorul perfect pentru nota 10 la test. 

Doritorii de a participa la cursul intensiv online de pregătire de examen, pot accesa formularul de înregistrare aici.

Doritorii de a participa la cursul intensiv offline, pe viu, se pot înregistra aici.

#3. Pregătire de examen de sine stătător 

Această metodă de pregătire de examen este una dintre cele mai dificile metode din punct de vedere a organizării. Însă, învățarea de sine stătător e o opțiune viabilă și eficientă. Această modalitate îți oferă flexibilitate în ceea ce privește timpul și locația ta. Mai mult, poți studia în propriul ritm. 

Există multe surse online care te vor ajuta la pregătirea pentru examenul la matematică, cum ar fi videoclipuri și  teste rezolvate. 

Canalul de YouTube a Matematica.md este o sursă de informații excelentă pentru elevii care doresc să se pregătească pentru examenul la matematică. 

Pe canalul de YouTube a Matematica.md, poți găsi un număr mare de videoclipuri care acoperă diverse subiecte de algebră și geometrie. Adițional, vei găsi teste de cl. a 9-a și BAC rezolvate complet. 

Săptămânal, Matematica Moldova organizează live-uri pe YouTube cu rezolvarea testelor de la examenele de BAC și Evaluările Naționale cl.9.

#4. Rezolvarea testelor pregătitoare

Există un număr mare de teste din anii trecuți și teste de exersare ce te vor ajuta să înțelegi structura examenului de matematică. Anual, Agenţia Naţională pentru Curriculum şi Evaluare oferă teste de exersare pentru elevii claselor a 9-a și a 12-a. 

Aceste testele sunt structurate în conformitate cu toate cerințele de la examen și oferă un număr bun de exerciții pentru practică. Rezolvând aceste teste, vei obține o idee clară despre tipul de întrebări pe care le vei întâlni la examen și vei putea identifica temele ce necesită mai multă atenție și pregătire din partea ta.

Matematica.md recomandă să începi rezolvare unui test cu itemii la care te descurci la nivel intermediar. Pentru a pune creierul în mișcare, soluționează itemii la care nu știi rezolvarea completă. Ulterior, încearcă să găsești soluțiile de rezolvare a exercițiilor complexe apelând la prieteni și diverse surse disponibile online.

#5. Analizarea testelor rezolvate 

O altă modalitate de a te pregăti de examen la matematică este analizarea testelor de matematică rezolvate. Această metodă presupune analizarea testelor rezolvate și a metodelor aplicate la soluționarea exercițiilor. Ulterior, este bine să aplici cunoștințele obținute în practică,  rezolvând câteva probleme asemănătoare. Informația scrisă se memorează cu 80 % mai bine, decât informația văzută sau auzită. 

Mai mult, analizarea testelor rezolvate te va ajuta să identifici propriile slăbiciuni și puncte forte.

Descarcă de aici toate pretestările din acest an rezolvate de către profesorii de la Matematica.md  

În final, examenul la matematică poate fi o probă dificilă, dar cu multă pregătire si perseverență, elevii pot obține rezultate bune și pot avea un viitor academic de succes. 

Pregătirea pentru examenul la matematică nu trebuie să fie o sarcină individuală, există multe oportunități de a lucra împreună cu colegii tăi și de a învăța lucruri noi de la ei. Aplicând metodele oferite mai sus și cu sprijinul unui profesor de încredere, oricine poate obține un rezultat excelent la examenul la matematică.

Toate ofertele educaționale și formularele de înregistrare la lecții de matematică pot fi găsite aici.

Pentru mai multe detalii despre ofertele educaționale a școlii de matematică, Matematica.md, apelați 069111884.

Taguri: #BAC 2023
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente