Clubul de dans Codreanca și-a sărbătorit aniversarea. 50 de ani pe ritmuri latino și cu mișcări de dans de sportiv

Codreanca
Foto:Guvernul Republicii Moldova

Cel mai mare club de dansuri sportive din țară, „Codreanca”, a marcat 50 de ani de la înființare. Începând cu anul 1973, dansatorii ansamblului au devenit campioni mondiali şi europeni, iar, astăzi, clubul are în palmares 43 de medalii de aur, 33 de argint și 26 de medalii de bronz.

Pe parcursul activității sale, Clubul de dans „Codreanca” a obținut titlurile de „Colectiv Artistic Emerit al Republicii Moldova” și „Colectiv Popular”. De asemenea, clubul a fost decorat cu mai multe distincții, între care „Ordinul Republicii”, „Ordinul-Insigna Ștefan cel Mare și Sfânt” și Medalia de Aur „Pentru Creativitate” a Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale.

„Astăzi, „Codreanca” este nu doar un nume cunoscut în toată țara, ci și o carte de vizită a Moldovei peste hotare. Vă mulțumim pentru munca, sârguința și disciplina de care dați dovadă și pentru faptul că, în 50 de ani, ați crescut peste zeci de mii de discipoli și antrenori”, a spus prim-ministrul Dorin Recean în cadrul ceremoniei de aniversare.


„Codreanca” se concentrează pe dansuri de societate și latino. Acest club oferă cursuri de dans pentru toate nivelurile de abilități, începând de la începători până la avansați.

„Clubul de dans Codreanca” a fost fondat în 2001 și de atunci a devenit unul dintre cele mai cunoscute locuri de învățare a dansului din Chișinău. Ei oferă o varietate de lecții de dans, de la vals, tango, cha-cha și samba, până la salsa și bachata.

Pe lângă lecțiile de dans, clubul organizează și evenimente de dans, inclusiv concursuri și petreceri pentru membrii clubului și pentru publicul larg

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente