Oportunitate pentru femei pasionate de tehnologii. Alege mentorul preferat și participă gratuit la Tech Women

tech women
Foto:Tech Women

Programul de mentorat Tech Women este o oportunitate unică de a-ți dezvolta abilitățile în domeniul IT și de a-ți urmări visul de a reuși în industria IT. Programul este destinat tuturor femeilor pasionate de tehnologie, fie că sunt studente sau că urmăresc o schimbare în carieră. Programul oferă mentorat în diverse domenii, inclusiv back-end development, software development, product și project management, agile, QA, UI/UX design și HR/recruiting.

Mentorii programului sunt profesioniști cu experiență, gata sa ofere suportul necesar pentru a susține participantele programului. În acest articol urmează sa cunoaștem cine sunt mentorii programului și în ce direcție ar putea ei sa te ajute. 

Cine sunt mentorii din direcția de Software Development

Direcția de software development este una dintre cele mai solicitate și bine plătite în domeniul IT. Este o alegere potrivită pentru cei care au o pasiune pentru tehnologie și programare, dar și pentru cei care doresc să se dezvolte într-o carieră dinamică și în continuă schimbare. În acest articol vom prezenta cine sunt cei opt mentori cu experiență în software development și câteva detalii despre ei.

Mădălina Puiu este un Android Software Engineer cu o experiență de peste cinci ani în domeniu. Și-a început cariera ca Android Developer, iar de-a lungul carierei sale, Mădălina a acumulat experiență în Java, Kotlin, Android SDK și modele arhitecturale, precum și în dezvoltarea de SDK-uri pentru proiecte Automotive. În calitate de mentoră, ea își dorește să ajute fetele și femeile care vor să înceapă o carieră în IT.

Anastasia Șerșun este software developer cu o experiență de aproape 10 ani în domeniu. Ea a absolvit Universitatea de Stat din Moldova și a lucrat la proiecte complexe pentru clienți din Marea Britanie, Suedia, Spania, Canada, SUA și alte țări. Anastasia are experiență în dezvoltarea de produse pentru domenii precum betting, fintech, data processing și e-learning. În prezent, Anastasia lucrează ca business tracker în cadrul proiectului Technovator.

Dorina Ivascu este un .Net Engineer cu o experiență de peste patru ani în domeniu. Înainte de a deveni dezvoltatoare de software, Dorina a activat ca SEO consultantă. Ea se ocupă de designul și dezvoltarea produselor folosind .Net Core și .Net Framework, precum și de analiza și optimizarea codului cu respectarea bunelor practici și implementarea soluțiilor de securizare. Dorina are experiență în automatizarea testării codului și a participat în multiple sesiuni de internship ca traineră și mentoră.

Ciorba Ștefan are o experiență de doi ani în dezvoltarea de frontend cu React, JavaScript și TypeScript la Endava. Își petrece timpul liber învățând și explorând noi instrumente și tehnologii, fiind implicat în dezvoltarea de aplicații web și mobile, acumulând astfel o experiență valoroasă în dezvoltarea de produse scalabile și de înaltă performanță.

Elena Hajdeu-Chicaroș este un Java Inginer cu experiență de lucru în dezvoltarea, managementul și suportul aplicațiilor scrise în limbajul Java. A coordonat un șir de proiecte naționale și internaționale, câștigând experiență în managementul proceselor și a echipelor tehnice. Elena combină cu succes aceste activități cu predarea cursurilor pentru masteranzi de la USM, pentru a-și împărtăși experiența cu noua generație de specialiști.

Iuliana Țurcanu este un Software Developer cu o experiență de trei ani. A absolvit specialitatea Inginerie Software și Automatică din cadrul Universității Tehnice a Moldovei, fiind pasionată de disciplinele care implică logica și matematica. În cadrul programului de mentorat, Iuliana își propune să treacă peste stereotipuri și să încurajeze cât mai multe fete să aleagă o carieră în IT.

Marina Satanovschi este un Android Developer cu experiență de patru ani în domeniu. A absolvit universitatea ULIM și a învățat Software Engineering în Coreea de Sud ca exchange student. De obicei, face aplicații de divertisment pentru că îi place să facă ceva interesant și creativ.

Nichita Dolinschi este un dezvoltator Java cu experiență în aplicații fintech. Are o experiență de trei ani în predarea programării pentru copii și adolescenți și este implicat activ în comunitatea de IT din Moldova.

Cine sunt mentorii din UX/UI Design și 3D modeling?

UX/UI și 3D modeling sunt două direcții creative în industria IT care au înregistrat o creștere semnificativă în ultimii ani. UX/UI design se referă la crearea de interfețe de utilizator intuitive, interactive și plăcute pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului, în timp ce 3D modeling se referă la crearea de modele 3D și animații pentru jocuri, filme sau alte proiecte multimedia.

Elena Putina este o mentoră experimentată în UX/UI design, cu peste cinci ani de experiență în domeniu. Ea a făcut trecerea de la designul grafic la UX/UI și a câștigat o mulțime de abilități din diversele aventuri ale vieții sale. Elena a mentorat și ghidat zeci de designeri aspiranți în a-și găsi locul în lumea IT și a contribuit activ la comunitatea de design prin organizarea evenimentelor și prin rolul de lideră a Design Girlies Book Club

Liliana Cravțov este o mentoră în 3D modeling și Blender design, cu peste cinci ani de experiență în domeniu. Liliana are abilități avansate în modelare, texturare, crearea de efecte și animație în Blender și Unity. Ea este pasionată de ilustrație 2D, AI în crearea de vizualuri și Motion Design

Ecaterina Litvinova este o mentoră în Product Design, UX/UI și UX-Research, cu experiență în crearea de produse pentru diverse industrii, cum ar fi e-commerce, ed-tech, hospitality și fin-tech. Ea are experiență în produsele B2B și B2C și este implicată în dezvoltarea mai multor produse cunoscute în întreaga lume. Ea este o mare fană a muncii în echipă și a colaborării, ceea ce o face o mentoră valoroasă pentru cei care caută să învețe mai mult despre UX/UI și Product Design.

Cine sunt mentorii din Product/ Project Management, Scrum? 

Product/Project Management este o direcție profesională care se concentrează pe gestionarea proiectelor de la început până la finalizarea acestora. Scrum-ul este o metodologie agilă de dezvoltare software, care se concentrează pe planificarea, gestionarea și livrarea produselor software în mod incremental, prin interacțiunea strânsă între membrii echipei și clienți. Această direcție este potrivită pentru cei care doresc să își dezvolte abilitățile de leadership, comunicare, gestionare a proiectelor, gestionare a echipei, precum și pentru cei care sunt interesați de domeniul IT.

Alexa Țugulea este o mentoră experimentată în domeniul Scrum și Project Management. Ea a coordonat cu succes proiecte de tip websites, e-commerce, ERP, aplicații mobile, IoT, cu echipe de la două la 16 persoane. Alexa va prezenta practici concrete în folosirea eficientă a Scrum-ului, oferind tool-uri (excel-uri, dashboard-uri, documente) create în toți acești ani.

Aliona Zapanovici este o mentoră pasionată de munca sa, cu o abordare pragmatică și pasiune pentru lucrul în echipă și pentru ajutarea oamenilor să-și dezvolte abilitățile și să-și atingă obiectivele comune. A obținut o serie de certificări importante în Scrum și IT Project Management, ceea ce i-a îmbunătățit expertiza în gestionarea proiectelor și a echipelor IT.

Serghei Bobrov este un mentor cu experiență în dezvoltarea de produse și startup-uri inovatoare. A dezvoltat startup-ul EdTech, proiect inovator, în parteneriat cu Universitatea Oxford și a condus brandul OM și OmActiv, construind o comunitate activă de brand. Serghei este un expert în gestionarea produselor și în integrarea acestora pe piețe noi.

Cerveni Lilia este Scrum Master cu experiență în e-commerce, data processing și reporting, pasionată de analiza de business. Are experiență în proiecte internaționale din Germania, Belgia, Marea Britanie, Mexica, SUA, Maroc și România.

Daniela Montecore este Product Manager cu experiență în dezvoltarea de startup-uri și pasionată de UX și testare. Este fondatoarea proiectului Madein.md, care promovează producătorii autohtoni. Absolventă a Universității Tehnice din Moldova, facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică.

Inga Ivanov este directoare a companiei Deditech Com, cu experiență în IT Project Management și Leadership. A început cariera în IT în 2018 ca Business Support Representative și a urmat o serie de promovări și ascensiuni, de la Project Manager la Head of Operations.

Iulia Palii este Scrum Master și PM cu o experiență de peste cinci ani în IT, specializată în metodologia Agile și framework-urile aplicate în dezvoltarea produselor software. Are experiență în industrii precum healthcare, fintech, telco și marketing și s-a manifestat ca mentoră în programul de internship-uri.

Svetlana Demciucova este General Manager la Fintech Lab și Tech Women Ambassador 2021, co-fondatoare a programului de mentorat Tech Women și organizatoare a numeroase evenimente Tech Women în 2021. Are experiență în IT Project Management și Product Management și a început cariera ca Full Stack Developer.

Cine sunt mentorii de pe direcția Data Analysis

Data analysis sau analiza de date reprezintă procesul de colectare, transformare și modelare a datelor cu scopul de a obține informații utile și relevante. De asemenea, abilitățile în analiza datelor sunt foarte căutate pe piața muncii și pot deschide oportunități de carieră în diverse industrii.

Frecăuțan Anastasia este o specialistă în tehnologiile informaționale cu o experiență de doi ani ca Data Engineer la Endava. Ea este expertă în diferite baze de date, precum MSSQL, PostgreSQL și MongoDB și și-a dezvoltat abilitățile în domeniul data analysis, data modeling și data visualization, folosind instrumentul Microsoft Power BI.

Cine sunt mentorii de pe direcția DevOps

DevOps este o metodologie de dezvoltare software care îmbină dezvoltarea și operațiunile, pentru a crea o abordare mai agilă și eficientă în livrarea produselor și serviciilor. O carieră în DevOps poate fi atractivă pentru cei interesați de tehnologie, inovație și colaborare în echipă, și care doresc să lucreze într-un domeniu în plină expansiune și cu o cerere ridicată pe piața muncii.

Tatiana Romanciuc: Cu peste șapte ani de experiență în IT, Tatiana este Technical Lead pentru o echipă din trei DevOps-i, fiind certificată Cisco CCNA Routing&Switching, Cisco CCNA security, AWS SysOPS și Terraform.

Veronica Hajdeu: Veronica are peste patru ani de experiență în DevOps și administrarea rețelelor și este coordonatoare și mentor la programul de internship 2023 la Endava, contribuind la creșterea comunității și promovarea rolurilor technice precum cel de DevOps în rândul fetelor și femeilor.

Ana Șutreac: Ana este ingineră DevOps, cu experiență de peste cinci ani în domeniul IT și este pasionată de lumea IT, deschisă spre comunicare și promovează îmbunătățirea continuă. Expertiza sa include automatizarea diferitor procese de livrare pentru diverse proiecte software, precum și proiectarea și implementarea infrastructurii aplicațiilor în cloud, containerizare și automatizarea livrării acestora.

Cine sunt mentorii din domeniul Quality Assurance (QA)?

Quality Assurance (QA) este procesul de verificare și validare a produselor software pentru a asigura că acestea îndeplinesc cerințele de calitate. Alegerea unei cariere în QA în IT poate fi o opțiune excelentă pentru cei pasionați de tehnologie și care doresc să fie implicați în procesul de dezvoltare a software-ului, asigurând că acesta este testat și livrat într-o formă optimă. În plus, în calitate de tester software, veți avea oportunitatea de a lucra într-un mediu dinamic și provocator și de a fi implicat în proiecte complexe și inovatoare.

Natalia Nezalzov a început în IT ca Frontend Developer, dar a găsit o pasiune în testarea software-ului. A avut experiență în diverse proiecte din domeniile telecomunicații, fintech, gaming și banking.

Dina Grițco și-a început cariera de QA Engineer la Red River App, apoi a lucrat la diverse proiecte în cadrul Tekoway și acum lucrează la Amdaris. A avut experiență în testarea funcțională și a regresiei pentru aplicații web, desktop și mobile. De asemenea, are certificările ISTQB și Scrum.

Eugenia Garciu are experiență în testarea manuală și automată, dezvoltarea produselor software și proiecte în networking, e-commerce și betting. A studiat Ingineria Software la UTM și a fost implicată în diferite evenimente organizate de comunitatea IT. Are experiență în automation testing și C# .NET.

Cine sunt mentorii din Sales și PR/Marketing in IT?

Sales și PR/Marketing sunt două domenii esențiale în industria IT, deoarece ajută la promovarea și vânzarea produselor și serviciilor IT. O carieră în Sales sau PR/Marketing în IT poate fi extrem de satisfăcătoare și profitabilă, deoarece te poți implica în proiecte inovatoare, interacționa cu clienți și utilizatori și îți poți dezvolta abilități de comunicare și negocieri, precum și cunoștințe despre tehnologie și piața IT.

Elizaveta Bazilevici este o profesionistă în marketing și comunicare, cu experiență în employer branding, social media management, copywriting și PR. Aceasta și-a dezvoltat abilitățile în organizarea de evenimente și a lansat campanii de marketing în diferite piețe internaționale. Liza combină activitățile offline cu cele online, fiind implicată în organizarea de meetup-uri și programe educaționale.

Inesa Gurschii este fondatoarea agenției de publicitate Markethink și este specializată în advertising pe platforme digitale, strategii de marketing digital, social media management, e-mail marketing și marketing de conținut. Aceasta a dezvoltat campanii de marketing digital pentru afaceri din Moldova și România și îi învață pe colegii ei abilitățile de marketing digital.

Mihaela Kawinska este o lideră de succes cu experiență în diverse arii de expertiză, inclusiv servicii pentru clienți, vânzări, marketing, analiză de strategie de afaceri, management de proiect și dezvoltare de afaceri. Aceasta și-a perfecționat abilitățile în identificarea nevoilor organizaționale, gestionarea de proiecte și în stabilirea cerințelor din partea clienților. Mihaela are experiență în account management, lead sourcing, negociere, vânzări și crearea de relații durabile cu clienții.

Cine sunt mentorii de pe direcția HR în IT?

Departamentul de Resurse Umane din IT are un rol crucial în dezvoltarea angajaților și în menținerea unei culturi organizaționale sănătoase și motivaționale. Într-un domeniu competitiv precum IT-ul, investiția în resursele umane și dezvoltarea profesională continuă a angajaților este esențială pentru succesul și creșterea companiei. O carieră în HR în IT poate fi o alegere ideală pentru cei interesați să lucreze într-un mediu dinamic și inovator, unde vor avea oportunitatea să creeze și să implementeze programe și strategii de dezvoltare a angajaților.

Sorina Corcinschi este asistentă de recrutare la Endava și are o experiență de doi ani în domeniul recrutării. Ea este implicată în toate etapele de recrutare și oferă suport candidaților pentru a avea o experiență pozitivă. Sorina face parte din echipa Tech Women Moldova începând cu 2023, unde își propune să ofere suport și ghidare persoanelor interesate de a-și începe un job în recrutare.

Anastasia Ilyicheva are o experiență de peste nouă ani în domeniul HR, șapte din care în domeniul IT. Ea a fost responsabilă de recrutare, onboarding, feedback, organizarea teambuilding-urilor și a evenimentelor corporative. Anastasia poate să ofere suport în crearea unui CV, pregătirea pentru un interviu, și să ofere insight-uri despre funcția HR, precum și să răspundă la orice întrebare despre posturile vacante.

Programul durează trei luni și este complet gratuit. Înscrierea este simplă – alege-ți mentorul care ai vrea sa te ghideze în cariera și înscrie-te aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente