Sănătate pentru toți din prima zi de viață: activitate extracurriculară organizată în cadrul Departamentului Alimentație și Nutriție, UTM

UTM-FTA_1000-_lr-2048×1363

Pe 11 aprilie, în contextul Zilei mondiale a sănătății, Departamentul Alimentație și Nutriție, Facultatea Tehnologia Alimentelor, UTM a organizat activitatea extracurriculară cu genericul „Sănătate pentru toți din prima zi de viață”, obiectivul căreia a fost promovarea sănătății axate pe componenta alimentației.

În conformitate cu sloganului Zilei mondiale a sănătății pentru anul 2023, „Sănătate pentru toți” și având în vedere specificul programelor de studii tehnologia și managementul alimentației publice și servicii publice de nutriție, unde la disciplinele de bază se abordează și subiecte legate de alimentația copilului de diferite vârste, probleme cu privire la acest aspect, a fost oportun ca activitatea să se axeze pe alimentația copilului nou-născut, prematur, inclusiv pentru copilul de vârstă timpurie.

În scopul elucidării temei propuse şi prezentării sortimentului de produse de alimentație pentru copii, evenimentul a fost onorat de prezența experţilor în domeniu: Ludmila Brunchi, medic neonatolog din cadrul IMSP Institutul Mamei şi Copilului, reprezentantă a companiei „Nestle” în Republica Moldova; Carolina Codreanu, directoare a SRL Bantcarad; Liudmila Coțupca, tehnolog în cadrul SRL Bantcarad.

Prezente la activitatea au fost și dna Rodica Siminiuc, conf. univ., dr., șefa Direcției Doctorat și Postdoctorat și dna Aurica Chirsanova, conf. univ., dr., șefa Departamentului Alimentație și Nutriție, care a fost și moderatoarea acestei întâlniri.

Începând cu anul 1948, de la prima întrunire globală dedicată sănătăţii, Ziua Mondială a Sănătății se sărbătorește anual pe data de 7 aprilie, promovând beneficiile unei stări de sănătate mai bune, având în vizor bunăstarea fizică și psihică în întreaga lume. Tot în această zi au fost puse și bazele Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care este o organizație internațională, cu sediul la Geneva, ce stabilește standardele pentru sănătatea globală. În prezent numără 193 de state membre, având reprezentanțe în 147 de țări și șase birouri regionale, inclusiv în Republica Moldova.

În acest an, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) celebrează cea de-a 75-a aniversare de la înființare, a cărei eforturi sunt menite să îmbunătățească sănătatea publică.

Ziua mondială a sănătății reprezintă o ocazie pentru fiecare individ, comunitate de a-și focaliza atenția către beneficiile unei stări de sănătate mai bune.

Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente