(foto) Au început lucrările de conservare a clădirii Circului. În prima etapă va fi reparat acoperișul

circ2
Foto:Facebook/PNUD

Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) a anunțat că lucrările de conservare pentru clădirea Circului din Chișinău au început. În prima etapă va fi reparat acoperișul clădirii, iar pentru expertiza tehnică detaliată, pentru proiectare și pentru lucrările de reparație/conservare din prima etapă, Uniunea Europeană a alocat peste 1,8 milioane de euro.

Potrivit PNUD, lucrările de reabilitare din această primă etapă ar putea fi finalizate până la sfârșitul anului 2023, în funcție de condițiile meteorologice, precum și de alți factori, cum ar fi logistica de aprovizionare cu materie-primă, afectată de multiplele crize din regiune.

Costul estimat pentru finalizarea tuturor lucrărilor de conservare a întregului complex este estimat acum la peste 11 milioane de euro.

Totodată, PNUD a lansat și competiția pentru selectarea companiei care va executa lucrările de înlocuire a fațadei vitrificate a Blocului A al Circului Chișinău. Mai multe informații sunt disponibile aici.

Sursă: Facebook/PNUD
Sursă: Facebook/PNUD
Sursă: Facebook/PNUD
Sursă: Facebook/PNUD
Sursă: Facebook/PNUD
Sursă: Facebook/PNUD

Amintim că Parlamentul a aprobat la ședința din 19 mai 2022, completarea Registrului monumentelor ocrotite de stat cu patru obiective noi: trei clădiri din Chișinău și „Peștera lui Bechir” din Soroca. Una dintre clădirile din Chișinău este edificiul Circului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente