Minut de reculegere în Parlament: „Nu vom accepta niciodată repetarea tragediei din 1992”

1 parlament
Foto:captură ecran

Deputații au ținut un minut de reculegere pentru persoanele decedate la Războiul de pe Nistru din 1992. De asemenea, pe ordinea de zi a fost inclus un proiect de hotărâre pentru aprobarea declarației Parlamentului Republicii Moldova cu privire la agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei.

„Conflictul armat din 1992 a lăsat un bilanț negru în istoria țării noastre. Sute de polițiști, oameni simpli din toată țara au mers la Nistru pentru a-și apăra țara.

Comemorarea zilei de 2 martie ne reamintește de curajul și sacrificiul vostru. Astăzi, de ziua memoria și recunoștinței, transmitem cuvinte de gratitudine și onoare domnilor deputați din actuala legislatură care au participat la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova: Boris Marcoci, Valeriu Muduc, Boris Popa, Veaceslav Nigai”, a declarat Igor Grosu.

Captură ecran/YouTube

Președintele Parlamentului a subliniat că nu vor accepta niciodată repetarea tragediei din 1992, iar datoria noastră este să păstrăm cu orice preț pacea pentru care au luptat eroii noștri.

Taguri: #Parlament2023
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente