Fortinet va deveni partener educațional al Academiei de Securitate Cibernetică UTM

FB_IMG_1677666079818-1030×555

Trăim cu toţii vremuri deloc simple: lumea s-a schimbat, iar fără IT sau competenţe digitale – nu faci faţă progresului. Riscurile asociate cresc direct proporțional cu accesibilitatea informaţiei, iar șansele de compromitere a acestora și pierdere a reputației sunt foarte mari!

„Pentru a lupta contra atacurilor cibernetice este necesar să sporim cultura informațională a populației, să pregătim specialiști calificaţi, să dezvoltăm aptitudini digitale, iar toate acestea sunt posibile doar prin educație, altfel spus prin identificarea şi stabilirea unor Parteneriate Educaționale viabile cu noua entitate înfiinţată la UTM – Universitatea Tehnica a Moldovei în decembrie 2022 – Academia de Securitate Cibernetică, creată cu suportul Proiectului Tehnologiile Viitorului (Innovate Moldova), finanțat de USAID (USAID Moldova) și Guvernul Suediei (Embassy of Sweden in Chisinau).” susțin cei de la UTM.

În acest context, pe 28 februarie, Dinu Țurcanu, prorector pentru Digitalizare UTM alături de Sergiu Rabii, Senior Future Technologies Sectors Director și Roman Neagu, Moldova Future Technologies Activity (FTA) au avut un meeting on-line cu reprezentanţii Fortinet – lider mondial în securitatea datelor și a rețelelor IT. Premiatele sisteme de securitate Fortinet și serviciile de subscripții asociate acestora protejează rețelele a peste 635 000 de clienți din întreaga lume – incluzând cele mai mari firme de telecomunicații, furnizori de servicii și companii, indiferent de mărimea acestora.

Universitatea Tehnică a Moldovei dorește ca traseul educaţional, dar şi cursurile pe care le vor urma atât studenţii, masteranzii, doctoranzii, dar şi angajaţii autorităţilor publice sau private să fie de cea mai înaltă calitate şi să acopere diverse scenarii de caz. Luând în consideraţie că platformele de protecţie FortiGate ale Fortinet asigură performanţa accelerată hardware şi nivelurile integrate multiple de securitate pentru protecţia reţelei şi aplicaţiilor împotriva ameninţărilor.

„Sunt ferm convins că anume de astfel de parteneri avem nevoie în funcţionarea noii entităţi. În acest sens, aduc sincere mulţumiri pentru deschiderea de care au dat dovadă, reprezentanții companiei, George Nicolaescu, Director Channel Management și Allison Bertrand-Aze, Lead, Marketing & Comms for NSE Training Program, şi sunt convins că gama de soluţii Fortinet – tehnologii inovative de protecţie şi analiză a contentului, ecrane interreţea, VPN, antivirus, prevenirea accesului neautorizat, controlul aplicaţiilor, filtrare web, antispam, controloare fără fir şi acceleratoare WAN, produse de gestionare, analiză, protecţie a e-mail, bazelor de date şi utilizatorilor finali – vor deveni parte componentă a Securităţii Cibernetice în Republica Moldova!”, a concluzionat Dinu Țurcanu.

Fortinet a fost înființată în 2000 de către Ken Xie, fondatorul vizionar și președintele anterior și CEO al NetScreen (vândută ulterior către Juniper pentru aproximativ $3.5 miliarde) și este condusă de o echipă puternică de management, cu experiența vastă în domeniul soluțiilor de networking și securitate. Compania își are are sediul principal în Sunnyvale, California, având birouri de suport, dezvoltare și vânzări în toată America de Nord, Europa și Asia pentru a asigura succesul clienților.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente