Maia Sandu are o nouă purtătoarea de cuvânt. Cine este Irina Gotișan-Sotnic

My project-1
Foto:presedintie/colaj diez.md

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat luni, 6 februarie, decretul de numire a Irinei Gotișan-Sotnic în funcția de consilieră prezidențială pentru comunicare publică și purtătoare de cuvânt a Președintei Republicii Moldova. Anunţul a fost făcut de instituția prezidențială.

Irina Gotișan-Sotnic este absolventă a Institutului John McCain (Washington D.C.) și a Școlii de Jurnalism din Moldova. A fost mai mulți ani jurnalistă și corespondentă la Moldova 1 și Radio Europa Liberă (Praga), unde a abordat, în principal, problemele politice, iar ulterior a oferit consultanță în comunicare pentru organizații precum FAO, PNUD și IRI.

Irina Gotișan-Sotnic are, de asemenea, experiență în managementului proiectelor media (Internews Moldova, Centrul pentru Jurnalism Independent). De la 1 septembrie 2022, a fost șefa Direcției Informare și Comunicare cu Mass-media a Președinției.

Pe 10 ianuarie 2023, Maia Sandu a acceptat demisia fostei consiliere pentru comunicare publică și purtătoare de cuvânt a președintei, Sorina Ștefîrță.

Sorina Ștefîrță și-a exercitat funcția începând cu 11 ianuarie 2021.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente