CUC a semnalat abuzul așa-numitei poliții transnistrene asupra unui minor din Căușeni

906824-transnistria-border-blog-november-6-2013-920×597
Foto:Gsp

În cadrul ședinței CUC a fost semnalat cazul de abuz împotriva unui minor din Căușeni, comis de colaboratorii structurilor ilegale din regiunea transnistreană. Organele de drept au pornit o anchetă, iar CUC a declarat că va reveni asupra acestui subiect pe măsura elucidării circumstanțelor infracțiunii în cadrul anchetei.

În cadrul ședinței de azi a Comisiei Unificate de Control (CUC) Delegația Republicii Moldova a semnalat abuzul împotriva minorului din Căușeni, comis de exponenți ai structurilor de forță transnistrene la Bender pe 20 ianuarie 2023. Organele de drept au pornit o anchetă pe acest caz fără precedent.

Reprezentanților Tiraspolului în Comisie li s-a cerut să excludă incidente de acest gen pe viitor. Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control va reveni asupra acestui subiect pe măsura elucidării circumstanțelor infracțiunii în cadrul anchetei.

În agenda CUC rămâne drept subiect prioritar necesitatea retragerii posturilor de control instalate unilateral în Zona de Securitate de către structurile de forță transnistrene.


Amintim că pe 20 ianuarie 2023, un minor de 15 ani din satul Hagimus, raionul Căușeni, ar fi fost sechestrat și maltratat de către colaboratorii structurilor ilegale din regiunea transnistreană. Din spusele băiatului, nimeni dintre cei care l-au sechestrat nu s-a prezentat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente