Procuratura Anticorupție nu va contesta decizia instanței în dosarul ex-angajaților BNM 

BNM
Foto:BNM

Procuratura Anticorupție a anunțat că nu va contesta sentința de achitare în dosarul „Laundromat” a ex-angajaților ai Băncii Naționale a Moldovei (BNM) – fosta viceguvernatoare a BNM, Emma Tabîrță, și alți trei foști angajați ai instituției – Matei Dohotaru, Ruslan Grate și Vladimir Țurcan. Procuratura consideră că sentința nu este ilegală sau neîntemeiată.

Amintim că la începutul lui ianuarie, ex-angajații BNM au fost achitați în dosarul „Laundromat”. O decizie în acest sens a fost luată de către Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. 

Dosarul „Laundromat” este cea mai mare schemă de spălare a banilor prin băncile din Republica Moldova, care vizează mai multe persoane politice și din domeniul justiției.

Amintim că, în martie 2020, Procuratura Generală a anunțat despre reținerea fostei vicepreședinte a BNM Emma Tăbîrță și a fostul șef al departamentului de supraveghere specială din cadrul BNM Ion Ropot. Înainte de rețineri, oamenii legii au desfășurat percheziții la Banca Națională, în dosarul „frauda bancară”. Procurorul general de atunci, Alexandr Stoianoglo, a aprobat reținerea și audierea foștilor conducători ai BNM – Drăguțanu, Tăbîrță, Cincilei și Sturzu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente