Olga Ilieș – artista care a îngenunchiat misticul. Pictorița din Moldova și-a prezentat opera la care a lucrat un an

Untitled design (14)

Dacă pământu-i sentiment, iar cerul – întrebare, atunci opera Olgăi Ilieș întruchipează orizontul. Un orizont deasupra căruia oamenii se amestecă cu stele, iar dedesubt se trăiesc mai multe întrebări decât în cer.

Artista din Republica Moldova posedă un stil deosebit și folosește mai multe tehnici pentru realizarea lucrărilor sale. Talentul pictoriței autohtone i-a adus în anul 2014 Premiul Mare la expoziția-concurs „Noi, tineretul creator” pentru gravurile „Mistificator stânga” și „Mistificator dreapta”.

„ELYSIUM LATERALIS, Planeta OCTANGULAU” este opera încheiată de artistă la sfârșitul anului 2022. Interesant este faptul că aceasta a fost realizată prin metoda gravării acizilor pe zinc, o tehnică caracteristică artistei.

Potrivit autoarei, realizarea proiectului i-a luat un an de zile. Olga Ilieș a afirmat că: „Amalgamul de sentimente trăite pe parcursul acestui timp te călește indiscutabil, căci gravura are regulile ei și cei care-o practică trebuie să țină cont de capriciile acestei tehnici cu o vechime de câteva secole”.

Vă prezentăm mai jos și alte lucrări ale Olgăi Ilieș, realizate atât prin tehnica gravării cu acizi, cât și cu ajutorul altor tehnici.

ELYSIUM LATERALIS / Călătorie în spațiu

Sursă: Facebook/Olga Ilies

Pentru a admira mai multe lucrări ale pictoriței Olga Ilieș, vă îndemnăm să vizitați galeria online a acesteia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente