Evenimente la care să mergi la mijloc de săptămână răcoroasă. Recomandări pentru miercuri, 9 noiembrie

evenimente toamna oameni tineri
Foto:pixabay.com

Nu e weekend, dar e tot frumos! Încă trebuie să mai muncim/studiem, dar desigur să nu uităm să și ne culturalizăm. Dacă ești de acord cu noi, atunci vezi lista noastră de evenimente pe care și le recomandăm. Împreună cu cei dragi și/sau singur(ă) nu-i niciodată o idee rea să ieși în oraș și să te detașezi.

Expoziția de pictură „CINE SUNT?!”

Vino mâine, începând cu ora 16.30, la Teatrul Alexei Mateevici, la expoziția „CINE SUNT?!”, unde vei vedea lucrări care provin din serii, diferite ca subiect și tehnică, dar care, împreună, descriu perfect firea umană. Tablourile fac recurs la istorie, natură, credință – elemente definitorii ale ființei umane care aparține unui spațiu, epoci și culturi.

Silvia Chirilă este originară din orașul Hâncești. Este istoric și pictoriță. Iată de ce în multe din lucrările sale cele două domenii se combină. Studiile și le-a făcut la Universitatea „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul și la Colegiul „Iulia Hașdeu” din același oraș.

Poți admira Expoziția CINE SUNT?! la Teatrul „Alexei Mateevici”, până la data 15 noiembrie 2022, în fiecare zi, de la ora 10.00 până la 17.00.

Sursă foto: Facebook/Teatrul Alexei Mateevici

Spectacolul de păpuși „Cocoșul de Aur”

Teatrul Republican de Păpuşi „Licurici” vă invită mâine, 9 noiembrie, începând cu ora 10.30, la spectacolul „Cocoșul din Aur”. Durata piesei pentru copii este de 45 de minute. Biletul costă 75 de lei. Mai multe detalii la numerele de telefon: 022 24 51 66 și 022 24 52 73.

Biletele pot fi procurate aici.

Sursă foto: Facebook/Teatrul Republican de Păpuşi „Licurici”

Recital de muzică clasică: „Haydn în vizită la Kogălniceanu”

Spre sfârșit de toamnă Moldovan National Youth Orchestra realizează o întâlnire de suflet a muzicii clasice vieneze cu literatura clasică națională. Orchestra de Tineret vine acasă la scriitori emblematici.

Astfel, organizatorii vă așteptăm cu drag în data de 9 noiembrie la „Haydn în vizită la Kogălniceanu”. Evenimentul se va desfășura în cadrul Muzeului Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu” din Chișinău, de pe strada Mateevici 79.

Biletele pentru concert pot fi procurate aici.

Sursă foto: Facebook/Moldovan National Youth Orchestra

Live Music la GastHaus

O petrecere frumoasă începe din timpul săptămânii! Unde? La GastHaus, miercuri, noiembrie, începând cu ora 19.00. Va fi muzică live, interpretată de către Iulian! Rezervați-vă o masă din timp și invitați-vă prietenii! Localul se află pe strada Cojocarilor 17, Chișinău.

Număr de contact: 078 076 073.

Sursă foto: Facebook/GastHaus

Expoziţia World Press Photo 2022

Expoziţia World Press Photo revine la Chișinău pentru a șasea oară. Astfel, Chişinăul va găzdui pentru a șasea oară consecutiv Expoziţia Internaţională World Press Photo, ediţia 2022 – o competiție care recunoaște fotojurnalismul de calitate și premiază imagini și povești din întreaga lume. 

Expoziţia cuprinde cele mai bune fotografii realizate în lume pe parcursul anului 2021 și va fi lansată pe 9 noiembrie, în incinta Muzeului Naţional de Istorie a Moldovei.

Costul biletului este egalat cu costul pentru intrarea în muzeu.

Sursă foto: Facebook/Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei

Mai multe detalii despre expoziție găsiți aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente