Ești din UTA Găgăuzia? Ai idei creative și vrei să te implici în dezvoltarea comunității în care locuiești? Înscrie-te la un hackathon organizat exclusiv pentru femei, care va avea loc în perioada 30 septembrie-2 octombrie la Women Hub Comrat.
Evenimentul are drept scop încurajarea femeilor în utilizarea tehnologiilor informaționale și a soluțiilor inovative pentru dezvoltarea comunitară. Aceasta în condițiile în care, femeile sunt un segment subestimat în domeniul STEM, iar doar 19 % dintre cei care activează în sectorul IT din țara noastră sunt femei.
Ce vei face la hackathon?
Timp de trei zile, la eveniment îți vei demonstra abilitățile și talentele, iar ideile generate de tine vor putea prinde viață în proiecte originale care vor schimba comunitatea în care locuiești. Sunt binevenite soluții viabile cu impact local pentru dezvoltarea domeniului tehnologiilor informaționale, antreprenoriatului, infrastructurii sau ecologiei.
De ce să participi la hackathon?
E timpul să fii chiar tu cea care aduce schimbarea în comunitatea ta! Evenimentul îți va oferi o oportunitate de a-ți întâlni colegii, de a interacționa cu femei lidere și potențiali mentori și de a-ți testa capacitatea de a folosi tehnologia pentru a rezolva problemele locale. Primele trei echipe câștigătoare vor fi premiate.
Cum participi la hackaton?
Pentru a participa la concurs trebuie să te înregistrezi aici.
Sunt așteptate minim șase grupuri a câte patru participante în echipă. Poți invita și forma o echipă cu alte trei femei creative, iar grupurile cu cele mai ingenioase idei vor fi premiate.
Stereotipurile, prejudecățile, lipsa de mentori și inegalitatea generală de gen sunt câțiva dintre factorii majori care împiedică femeile să-și urmărească interesele și să-și realizeze potențialul în domeniile STEM. Acest hackathon va încuraja mai multe fete și femei să se intereseze de inginerie și tehnologie.
Evenimentul este organizat în cadrul „Empowering Women Hub Networks”, proiect care își propune să susțină dezvoltarea economică prin implicarea mai multor fete și femei în sectoarele promițătoare, cu scopul de a avea impact asupra egalității, independenței și să creeze un acces mai bun la oportunități economice, prin promovarea egalității de gen și abilitarea femeilor prin implicarea lor în tehnologiile informației și dezvoltarea comunicațiilor. Proiectul este implementat de IHUB/Seed Forum Moldova în colaborare cu UN Women, cu sprijinul financiar al Suediei și USAID, în parteneriat cu proiectul Tekwill.