Combinând entuziasmul pentru un habitat verde și sănătos cu știința și tehnologia, competiția are drept scop stimularea şi dezvoltarea creativității şi spiritului inovativ și oferirea unor oportunități de dezvoltare pentru tineri. Prin organizarea acestui concurs se dorește să promovarea atât știința verde, cât și colaborarea între mentori și studenți sau elevi în vederea dezvoltării noii generații de ingineri, programatori şi proiectanți.
Concursul este organizat în conformitate cu reguli stricte, inclusiv timp și resurse limitate. Echipele de elevi/studenți, fiind îndrumate de un mentor, sunt provocate să conceapă, să construiască și să programeze roboți complet autonomi, pentru a concura în competiție.
Concursul este deschis elevilor și studenților cu vârsta de 15-19 ani, care sunt ghidați de un mentor. Mentorii profesioniști voluntari sunt invitați să aloce timp și să selecteze talente pentru a-și ghida echipa. O echipă va fi formată din 4-6 persoane și trebuie înregistrată pentru participare la concurs de către mentor, prin completarea unui FORMULAR DE ÎNREGISTRARE. Termentul-limită pentru înregistrare – 5 septembrie 2022.
ATENȚIE! La concurs nu pot fi prezentate lucrările, care au participat la alte concursuri sau expoziții.
Echipele vor avea la dispoziție 24 de zile (6-29 septembrie 2022) pentru a-și proiecta creațiile. Echipele care nu dispun de resurse suficiente, pot solicita asigurarea cu infrastructura și kiturile necesare pentru participarea la concurs.
Concursul se va încheia cu prezentarea și jurizarea lucrărilor la Centrul de Excelență FabLab din Chișinău, la 30 septembrie 2022. Câștigătorii vor fi desemnați în seara aceleiași zile, în cadrul evenimentului Noaptea Cercetătorilor Europeni, organizat pe 30 septembrie în parcul UTM din sectorul Râșcani al capitalei. Câștigătorii locurilor I, II și III vor obține premii bănești, cadouri și vor beneficia de admitere la buget la UTM, la specialitatea Robotică și Mecatronică.
Grăbiți-vă să completați FORMULAR DE ÎNREGISTRARE până la 5 septembrie!!
Concursul se înscrie în șirul de activități organizate în cadrul evenimentului Noaptea Cercetătorilor Europeni și este cofinanțat de proiectul Scientix 4 (Acordul de grant Nr. 101000063), coordonat de European Schoolnet (EUN).
Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.