Suntem la sfârșit de iulie, iar asta înseamnă că nu mai avem mult timp pentru a savura vremea frumoasă de afară și multitudinea de evenimente organizate atât în aer liber, cât și în incinta celor mai îndrăgite locații culturale.
Fie că ești în concediu, în vacanță sau lucrezi, te încurajăm să găsești timp pentru a schimba atmosfera de rutină și de a profita din plin de serile de vară. Așadar, ți-am pregătit o listă de evenimente care vor avea loc în această săptămână.
Premiera filmului documentar „Zbor”
Luni, 25 iulie, la ora 18.30, ești așteptat(ă) la Teatrul Național Eugene Ionescu, la premiera filmului documentar „Zbor”, dedicat lui Vladimir Beșleagă.
„Vladimir Beșleagă este cel mai important prozator al secolului al XX-lea, mai important pentru că e modern, mai tehnic și mai complex decât Ion Druță sau decât oricare alt scriitor al provinciei noastre de est.” (Ion Simuț)
Vladimir Beșleagă este un nume marcant pentru cultura românească. Vladimir Beșleagă în scurtă vreme împlinește 91 de ani. Aproape un secol. El este martorul tuturor schimbărilor care le-a văzut această țară. S-a născut în România interbelică, a supraviețuit războiul și foamea, și-a trăit tinerețea în perioada sovietică, a prins schimbările democratice și independența anilor ’90.
Acest film a fost realizat cu suportul CNC. Intrarea este gratuită.
SUBCARPAȚI și Surorile Osoianu
Pentru o experiență senzațională a combinației dintre vechi și nou, folclor și underground, rural și urban, hai pe 29 iulie, începând cu ora 20.00, la Grădina Botanică, alături de Subcarpați și Surorile Osoianu, în cadrul unui concert LIVE incredibil.
Prețul biletelor este de 290 de lei, iar în ziua evenimentului – 400 de lei. Copiii până la șapte ani au acces gratuit. Accesul la eveniment va fi permis începând cu ora 18.30.
Biletele pot fi achiziționate la linkul de aici, iar pentru mai multe detalii despre eveniment, accesează linkul anexat aici.
Spectacolul ZACS
„ZACS” – O comedie grotească cu situații diverse și pline de umor. O mireasă care așteaptă și un mire care nu vine. „ZACS” este o reflecție a societății anilor ‘90 cu reverberații în actualitate. Un spectru de relații clasice familiale, în care ne oglindim regăsindu-ne. 21 de caractere într-un delir nupțial.
Prețul biletelor variază între 250 șo 300 de lei și pot fi comandate pe iTicket sau rezervate la numărul: 0691 32 746. Biletele rezervate la telefon trebuie ridicate de la casele teatrului timp de 24 de ore.
Regie: Daniela Burlaca;
Actori: Cristina Trînbaci, Nicu Țurcanu, Cristian Perepeliuc, Victoria Botnar, Mihai Bordian, Viorel Cozma, Iurie Gologan, Milissa – Alexandrina Gologan, Veronica Odagiu.
Ceramică manuală pentru adulți
Ceramică manuală pentru adulți este o activitate relaxantă pentru toate vârstele, iar acum Studioul Zero organizează lecții și pentru adulți. Aceasta este o metodă de art-terapie eficientă în combaterea stresului, iar lucrările realizate pot fi funcționale și decorative în același timp!
Grupele se formează miercuri la 17.30 și sâmbătă la 15.30! Primul eveniment din această serie va avea loc miercuri, 27 iulie, la strada Vasile Alecsandri 16.
Pentru detalii puteți apela la numărul 0697 88 413 sau accesa evenimentul aici.
Seară de Muzică Clasică la Digital Park
Tot miercuri, 27 iulie, Digital Park va găzdui un concert extraordinar: Simfonia No. 9 de Beethoven „Odă Bucuriei”, cu orchestră, cor și soliști.
Textul simfoniei din poezia „Odă Bucuriei”, scrisă de Friedrich Schiller, menționează două aspecte importante care stau la baza creării proiectului „Orchestra Unită: Moldova, România, Ucraina, Europa”:
Partea a patra din simfonie este Imnul Uniunii Europene și reprezintă, muzical, cel mai puternic mesaj de pace și solidaritate.
Dirijor: Gabriel Bebeșelea (dirijor principal al filarmonicii din Cluj și București)
Soliști: Ana Cernicova, Lilia Istratii, Dumitru Mîțu, Sergiu Garabajii
Corul Filarmonicii din Vinnița (Ucraina).
Biletele pot fi procurate la acest link.
Premiera expoziției „Fugând de Holocaust: refugiații evrei în Caucaz și Asia”
Expoziția prezentată în premieră „Fugând de Holocaust: refugiații evrei în Caucaz și Asia” evidențiază mai multe povești personale și prezintă pentru prima dată documente de arhivă despre evacuările evreilor din regiunile vestice ale fostei Uniuni Sovietice spre Asia Centrală, în perioada celui de-al Doilea Război Mondial.
Expoziția se bazează în principal pe arhiva Centropa, folosind documente din Arhiva Națională a Georgiei, Muzeul Memorial al Holocaustului din Statele Unite (USHMM) și Yad Vashem.
În cadrul aceluiași eveniment, va fi expusă și expoziția fotografică „Album de Familiei Moldovenesc Evreiesc”. Aceasta prezintă 24 de interviuri de ale evreilor, supraviețuitori ai Holocaustului din Moldova și circa 400 de fotografii vechi de familie și documente. Prin fotografiile și poveștile familiilor lor, veți avea ocazia să vedeți amintirea unei lumi evreiești pierdute.
Expoziția se desfășoară în perioada 25-29 iulie la Artcor, între orele 10.00 și 18.00. Intrare este liberă.