Un număr record din ultimii cinci ani. Moldova înregistrează o creștere de 30 % la importului mașinilor în țară

traffic on the road in a European city, stopping vehicular traffic, stop cars
Foto:depositphotos.com

Potrivit economistul, Veaceslav Ioniță, în anul 2021, numărul de automobile înregistrate în Republica Moldova a ajuns la 717 000 de unități, cu 38 900 de unități mai mult față de anul precedent. Această creștere este una record pentru țara noastră și este cu 30 % mai mare decât media generală din ultimii cinci ani.

„În 2017, formal, am avut un număr mai mare de mașini înregistrate, însă atunci majoritatea mașinilor înregistrate erau cele cu numere străine, care au fost importate în anii precedenți și au fost înregistrate după ce legislația a permis acest lucru. Această tendință este menținută și în 2022, când în prima lună a anului au fost importate peste 3 000 de automobile, record absolut pentru luna ianuarie”, menționează Ioniță.

ionita.md

În postare, acesta declară că în timp ce numărul de mașini importate crește continuu, infrastructura rutieră este comparabilă cu cea de acum 50 de ani, când în Moldova, în partea dreaptă a Nistrului, erau înregistrate 15 400 de autoturisme. În rezultat avem în prezent 76 de autoturisme la un kilometru de drum la nivel național și 217 autoturisme la un kilometru de drum în municipiul Chișinău. De asemenea, densitatea de autoturisme a crescut de trei ori în ultimii 25 de ani.

Din cele 720 000 de automobile înregistrate în Moldova, doar 465 000 au poliță de asigurare valabilă și au trecut revizia tehnică pentru a putea circula pe teritoriul țării. Restul 255 000 sunt automobile fantomă, înregistrate, însă multe din ele cel mai probabil nici nu există deja.

Mai multe detalii despre acest studiu puteți găsi AICI!

Sursă foto: depositphotos.com

 

Autoare: Ana-Maria Sîrcu

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente