Cea mai importantă sursă de informare în rândul tinerilor și tinerelor din Moldova este internetul și televiziunea, iar informațiile pe care le găsim pe internet sau pe care le vedem la televizor nu sunt mereu adevărate. În acest context, cu scopul de a dezvolta în rândul tinerilor abilități de analiză a conținutului media online și competențe digitale pentru a face față provocărilor mediatice, Centrul Media pentru Tineri a lansat proiectul „Dezvoltarea gândirii critice în rândul tinerilor și sporirea gradului de participare la nivel local”, finanțat de Uniunea Europeană și de Fundația Konrad Adenauer.
În cadrul proiectului, tinerii și tinerele au beneficiat de instruiri și ateliere practice, în cadrul cărora au încercat profesia de jurnalist, au învățat să scrie corect un proiect și au obținut abilități de liderism.
Vezi în videoclipul de mai jos cum au reușit tinerii din Balatina să obțină propria sală de ședințe unde se pot întâlni ca să discute despre problemele cu care se confruntă comunitatea lor.
În perioada anilor 2019-2021, programul „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer, a oferit peste 100 de granturi în valoare de circa 3 milioane de euro. Scopul proiectului este să susțină organizațiile societății civile de nivel local în activitatea lor de promovare a principiilor Bunei Guvernări, de monitorizare a transparenței și a responsabilității instituțiilor publice, inclusiv în implementarea Acordului de Asociere RM-UE.
Partenerii de implementare ai proiectului „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” sunt: Asociația pentru Politică Externă (APE), Asociația pentru Democrație Participativă (ADEPT), Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” și Asociația Obștească „Centrul European Pro-Europa din Comrat”.