(doc) Au fost publicate rezultatele admiterii pentru elevii din Moldova la liceele și colegiile din România

admitere 2021 (66)
Foto:#diez

Inspectoratul Școlar Județean din Iași a făcut publice rezultatele admiterii pentru elevii din Moldova. Astfel, cei care au depus actele pentru a-și face studiile la un colegiu sau la un liceu din România pot verifica dacă au fost sau nu admiși la studii.

Și în acest an, rezultatele sunt afișate în format anonimizat. Fiecare candidat este identificat printr-un cod compus astfel: primele două litere ale numelui urmate de primele doua litere ale prenumelui, la care se adaugă ultimele patru cifre ale numărului de telefon. Lista rezultatelor o puteți găsi AICI!

Toți candidații sunt repartizați pe locuri pe locuri de studii fără plata taxelor de școlarizare și vor primi o
bursă lunară de 65 de euro. Cheltuielile cu hrana (masa) vor fi suportate din bugetul propriu (bursă). De la
bugetul de stat sunt decontate doar cheltuielile de regie (de întreținere) cantină și cămin – acolo unde este cazul.
Atenție! Sunt unități care nu oferă locuri în cămin (vezi coloana cu această informație – în fișierul Excel).

În zilele de 28, 29 și 30 iulie 2021, de la ora 9 până la ora 12, în acest formular se pot trimite:
# cereri de repartizare pentru candidații nerepartizați, astăzi 27 iulie 2020;
# cereri de schimbare a repartizării pentru frați, gemeni, tripleți.

Toate cererile vor fi însoțite de fișiere în format PDF a actelor doveditoare.

Alte precizări

# Nu trebuie să confirmați sau să infirmați hotărârea de a vă prezenta sau nu la cursuri în data de 13 septembrie în România.

# Înmatricularea la studii preuniversitare în România se face în baza dosarului cu acte în original, pe care îl prezentați la unitatea din România, în data de 13 septembrie 2021.

# Elevii care sunt repartizați pe locuri la care vor susține o probă de verificare la limba modernă sau care vor susține probe de aptitudini vor fi programați pentru probe în primele zile ale anului școlar 2021-2022.

# Informații despre cazare (sunt unități care nu oferă locuri în cămin) se vor obține direct de la unitatea numită în coloana cu această informație- în fișierul Excel după data de 6 septembrie 2021 (informațiile solicitate înainte de această data nu sunt viabile deoarece majoritatea personalului se află in concediu de odihnă).

# Informații despre viză se pot obține de la ambasade/ consulate, după ce Ministerul Educației din România transmite la ei lista nominală cu elevii admiși. Aceste demersuri se fac după data de 16 august 2021.


Echipa #diez le urează tuturor absolvenților succes la admitere. Pentru a vă ajuta să treceți mai ușor prin această etapă, pe parcursul perioadei de admitere vom veni cu mai multe materiale informative, acestea vor apărea la categoria „Admitere 2021”.

Taguri: #Admitere 2021
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente