(galerie foto) Fără rânduri în fața universităților. Admiterea la instituțiile de învățământ superior a trecut pe online

3

Astăzi, a început sesiunea 2021 a concursului de admitere la programele de studii superioare de licență, master și doctorat oferite de instituțiile de învățământ superior din țară. Totuși, la universități nu s-au depistat rânduri cu studenți care să se înscrie la facultatea pe care doresc să o urmeze.

În acest an, tinerii au ales să depună dosarele online, iar cei care au decis să o facă fizic îi putem număra pe degete.

Am fost la trei universități – UTM, USMF și USM –, iar la toate am descoperit aceeași imagine, câte trei-patru doritori de a depune dosarul în format fizic. Comisia de admitere din cadrul universităților era pe loc, doar că nu prea avea pe cine să ghideze/să ajute în acel proces de înregistrare.

O doamnă care făcea parte din comisia de admitere de la USMF ne-a comunicat că, în acest an, studenții au două opțiuni de înregistrare la programele de studii superioare – online sau fizic. Iar din spusele acesteia, până la ora 9.40 nu se apropiase încă niciun viitor student cu dosarul fizic.

Vedeți mai jos cum se vede prima zi de admitere:

În acest an, statul oferă 8 670 de locuri bugetare în total. AICI găsiți numărul de locuri pentru studiile de licență.

La solicitarea instituțiilor de învățământ superior, a stabilit termene comune de organizare şi desfășurare a sesiunii de bază a concursului de admitere la studii superioare de licență, sesiunea 2021, pentru toate universitățile, după cum urmează:
# 19-30 iulie – depunerea online a Dosarului de concurs;
# 3 august – anunțarea rezultatelor intermediare;
# 4-10 august – depunerea documentelor în original la instituția aleasă de către candidați, conform unui orar cu acces etapizat stabilit de instituție în diverse blocuri de studii, cu respectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii virusului COVID-19;
# 12 august – anunțarea rezultatelor finale.

Practic, în fiecare an, la toate universitățile se cer aceleași documente, cu micii diferențe de la o instituție la alta. Dacă sunteți curioși să aflați despre ce documente este vorba, puteți consulta acest articol.

Pentru o mică comparație, AICI puteți vedea cum a fost în 2019 procesul de admitere.

Echipa #diez are o rubrică dedicată procesului de admitere, în care anunță toate termenele și condițiile de depunere a documentelor în Republica Moldova. Îți sugerăm să o urmărești dacă ești absolvent(ă) în acest an.

Taguri: #Admitere 2021
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente