Știai că poți să faci safari cu zimbrii în România? Rezervația se află în Top 100 Destinații Sustenabile la nivel mondial

TZ-Tinutul-Zimbrilor-7
Foto:Ținutul Zimbrului

Ținutul Zimbrului, destinație de ecoturism ce se suprapune peste Parcul Natural Vânători Neamț, comunele Agapia, Crăcăoani, Vânători Neamț și orașul Târgu Neamț. Rezervația reprezintă una dintre puținele oportuntități de a vedea pe viu zimbri, în libertate sau în țarcul de aclimatizare, în cadrul acesteia existând peste 50 de exemplar cu care te poți întâlni dacă mergi pe traseele turistice din parc sau de la o mănăstire la alta.

Rezervația de zimbri din Parcul Natural Vânători Neamț, care a dus România pentru al patrulea an consecutiv în clasamentul Top 100 Destinații Sustenabile la nivel mondial.

Proiectul de eliberare a zimbrilor în pădurile din Neamţ a început în anul 2012. Este un proiect unic, ajungându-se ca acum, prin codrii Neamţului să umble libere aproximativ 50 de exemplare ale legendarului mamifer. Este un proiect la care au contribuit și finanțările europene și tot din banii de la Bruxelles a fost construită o pasarelă suspendată, înaltă de 13 m, cu vedere chiar deasupra pădurii, de unde în anotimpurile mai răcoroase vizitatorii pot surprinde prin pădure zimbrii care vin să mănânce.

Cel mai mare mamifer terestru din Europa poate fi văzut și dintr-un safari pe care îl organizează rangerii din zonă. Peisajul merită cu prisosință. În Parcul Vânători Neamț s-a filmat în anii 70 celebrul film „Frații Jderi”, după romanul istoric omonim al lui Mihail Sadoveanu.

„Am avut mai multe proiecte în implementare, unul dintre ele a inclus dezvoltarea infrastructurii, ceea ce implică pasarela, cea pe care suntme noi acum, trasee educaționale, un manual de educație ecologică, reabilitarea grădinii zoologice Dragoș Vodă. Iar un alt program destul de important dezvoltat prin intermediul fondurilor europene este cel de conservare a biodiversității la nivelul parcului, prin care s-au reintrodus zimbrii în mediul lor natural în pădurile nemțene. Primii zimbrii eliberați au fost în 2012, în prezent în libertate sunt peste 50 de zimbri”, explică Viorela Chiper, manager al Asociației Ținutul Zimbrului pentru Digi24.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente