Odată cu procesarea a 100 % din totalul proceselor-verbale a devenit evident cine ne va reprezenta în legislativ. Așadar, PAS-ului îi revin 63 de mandate în noul parlament, dintre care 25 de reprezentante sunt femei. În același sens, BECS merge în parlament cu 32 de mandate, dintre care 13 sunt femei și, spre final, Partidul „ȘOR” cu șase mandate, dintre care două sunt femei ce vor ocupa funcția de deputată în parlament.
Din numărul total de mandate obținute de PAS (25 de deputate și 38 de deputați), 36,50 % revin femeilor care vor ocupa funcția de deputată în parlament
# Natalia Gavriliță – juristă;
# Liliana Nicolaescu-Onorfrei – psihologă, profesoară
# Doina Gherman – profesoară
# Veronica Roșca – juristă, politologă
# Natalia Davidovici – psihologă, jurnalistă
# Olesea Stamate – juristă
# Larisa Voloh – juristă
# Valentina Manic – economistă
# Maria Pancu – economistă
# Galina Sajin – jurnalistă
# Marcela Adam – filologă
# Efimia Bandalac – juristă
# Ana Racu – juristă
# Liliana Grosu – psihologă
# Mariana Cușnir – juristă
# Mariana Morozova – economistă
# Ersilia Qatrawi – asistentă socială
# Larisa Novac – profesoară
# Maria Gonța – profesoară
# Victoria Cazacu – profesoară
# Ina Coșeru – biologă, economistă
# Angela Munteanu-Pojoga – jurnalistă
# Marcela Nistor – actriță
# Iulia Dascălău – agentă de asigurare
# Zinaida Popa – psihologă
Din numărul total de mandate obținute de BECS (13 deputate și 19 deputați), 40,62 % revin femeilor care vor ocupa funcția de deputată în parlament
# Zinaida Greceanîi – economistă-finanțistă
# Alla Dolință – economistă, juristă
# Alla Pilipețcaia – ingineră
# Diana Caraman – economistă
# Elena Bodnarenco – economistă
# Irina Lozovan – juristă
# Tatiana Cunețchi – economistă
# Adela Răileanu – jurnalistă
# Alla Darovannaia – economistă, pedagogă
# Inga Sibova – ingineră
# Elena Beleacova – economistă
# Svetlana Căpățină – finanțistă
# Ivanna Koksal – filologă
Din numărul total de mandate obținute de Partidul ȘOR (două deputate și șase deputați), 25 % revin femeilor care vor ocupa funcția de deputată în parlament
# Mariana Tauber – politologă
# Reghina Apostolova – profesoară
Într-un articol publicat de UNDP Moldova despre cât de aproape este Republica Moldova pentru a atinge egalitatea de gen, prin intermediul unor grafice, s-a evidențiat evoluția și felul în care femeile ajung să dețină funții înalte în stat. Așadar, în urma unor cercetări, după alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, peste 25 % dintre mandatele din parlament au fost ocupate de femei, aceste cifre reprezentând cel mai mare număr de femei alese în parlament în istoria țării.
Actualmente, după alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, în legislativ ne vor reprezenta 40 de deputate, ceea ce reprezintă 39,60 %, depășind recordul cifrelor din 2019.
Amintim că, pe 11 iulie 2021, în Republica Moldova s-au desfășurat alegeri parlamentare anticipate. Începând cu ora 7.0 și până la ora 21.00, cetățenii au mers la secțiile de votare din țară, dar și de peste hotare pentru a-și alege partidele care îi vor reprezenta în următorii patru ani în parlament. În total, la acest scrutin electoral s-au înregistrat 22 de partide și un candidat independent.
Amintim că aceste alegeri au fost anunțate după ce Curtea Constituțională a declarat neconstituțională introducerea stării de urgență, lucru ce a dat undă verde președintei Maia Sandu să dizolve parlamentul ales în februarie 2019.