Muzeul Național de Artă mai scoate câte ceva din patrimoniul său. De data aceasta publicului curios este prezentată o selecţie de 30 de xilogravuri realizate de reprezentanţii mişcării artistice ukiyo-e, din secolele XVII-XIX. Haideți, să-i cunoaștem pe samuraii din lumile plutitoare.
La Muzeul Național de Artă , care se află pe strada 31 august 1989, 115 și care în perioada rece a anului lucrează până la ora 17:00 (*asta ca să răspundem din start la cele mai frecvente întrebări pe care le lasă oamenii, pe pagina de Facebook a evenimentului.) s-a deschis o expoziție specială de xilogravură japoneză din secolul XVIII-XIX. Acestea aparțin mișcării ukiyo-e – ”imagine a lumii plutitoare.”
Fondatorul gravurii ukiyo-e este considerat Hishikawa Moronobu (1618-1694) care, pentru prima dată, a realizat nu doar ilustraţii de carte, dar şi lucrări imprimate independente. Gravurile din secolul al XVII-lea erau realizate în alb-negru, dar existau şi cazuri aparte, când maeştri precum Hishikawa Moronobu îşi colorau manual lucrările după imprimare în 2-3 şi mai multe culori. Însă, răspândirea pe larg a gravurilor color în cadrul şcolii ukiyo-e este legată de numele lui Suzuky Harunobu (1724-1770). Temele principale abordate au fost: femeile frumoase, actori ai teatrului Kabuki, scenele de luptă, peisajul. Expoziția va dura până pe data de 16 martie.