Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a făcut totalurile Programului național pentru îmbunătățirea calității învățării limbii române în instituțiile de învățământ general cu instruire în limbile minorităților naționale în anii 2016-2020. Pentru crearea facilităților de predare și învățare a limbii române, autoritățile noastre au cheltuit 1 021 400 de lei.
Aceste investiții au fost alocate pentru achiziționarea materialelor didactice, destinate pentru dotarea cabinetelor de limba și literatura româna și anume: dicționar român-rus/rus-român – 220 de unități; dicționar explicativ școlar – 1 100 de unități; dicționar de sinonime – 1 100 de unități; set de planșe Alfabetul limbii române – 440 de unități; set de portrete ale scriitorilor clasici și moderni din literatura română – 220 de unități; set didactic despre Republica Moldova – 220 de unități. În vederea implementării Curriculumului la limba română în instituțiile de educație timpurie cu program în limbile minorităților naționale au fost editate seturi de materiale didactice pentru predare–învățare a limbii române în grupa pregătitoare.
Totodată, șapte cabinete de limba română din IP Gimnaziul Vălcineț, satul Vălcineț, raionul Ocnița; IP Gimnaziul Ivan Vazov, satul Stoianovca, raionul Cantemir;IP LT nr.2, mun. Ceadâr-Lunga, UTAG; IP Gimnaziul Cneazevca, satul Cneazevca, raionul Leova; IP LT Al. Pușkin, orașul Fălești;IP LT Vasile Suhomlinski, orașul Edineț; IP LT Constantin Popovici, satul Nihoreni, raionul Râșcani au fost dotate cu tehnică de calcul. Instituțiile selectate în baza unui concurs de evaluare a conceptelor de de promovare a limbii române în școală au primit laptopuri cu soft licențiat, dispozitive multifuncționale (imprimantă, scaner, copiator), sisteme interactive, proiectoare, ecrane.