Trei moldovence, eleve în România, au obținut premiile I și II la Olimpiada Internațională de Limbă Rusă

My Post (6)

Polina Gherman, Elena Safronii și Sofia Ganya – trei eleve care învață în România, dar sunt originare din Republica Moldova, au obținut premiile I și II la Olimpiada Internațională de Limbă Rusă.

Polina Gherman este elevă în clasa a XI-a, la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” – Iași. Ea reprezentat România şi a obţinut Premiul I. Fiind una dintre cei 10 câștigători absoluți, Polina Gherman va beneficia de o bursă şi de dreptul de a urma patru ani cursuri filologice gratuite la Institutul „A.S. Puşkin” din Moscova.

Elena Safronii, elevă în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Al.I.Cuza” din Iași, a reprezentat Republica Moldova şi obţinut premiul al doilea.

Concurenţii au susţinut o probă preliminară eliminatorie cu 40 de întrebări de lexic şi gramatică, plus un text citit cu zece întrebări elaborate pe baza lui. În finală, a fost necesară prezentarea unui proiect pe o temă dată şi comunicată video.

La Olimpiada Internaţională de Limba Rusă au participat aproape 200 de elevi din 32 de ţări ale lumii, scrie ziarulevenimentul.ro.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente