Bărbații s-au vaccinat mai mult decât femeile. În Moldova, rata vaccinării a ajuns a 5 %

creste-numarul-cadrelor-medicale-vaccinate-pana-acum-au-fost-administrate-20-494-de-doze-de-ser-anti-covid-165177-1616265306

Rata infectărilor cu COVID-19 în rândul lucrătorilor medicali s-a redus de la 12 % la 1,3 % odată cu începerea procesului de vaccinare împotriva noului virus. La fel, morbiditatea în rândul lucrătorilor medicali a scăzut cu 89,2 %. Potrivit datelor, până în acest moment, 5 % din populația generală s-a vaccinat împotriva COVID-19.

Până în prezent, au fost administrate 202 883 de doze de vaccin. Potrivit datelor, din numărul total al persoanelor vaccinate, 40,1 % sunt femei și 59,8% sunt bărbați. La fel, cea mai mare rată de vaccinare se înregistrează în rândul persoanelor din grupele de vârstă 60-69 de ani – 29,5 %, 50 – 59 de ani – 21,6 %.

În total, în Republica Moldova, au fost recepționate 785 770 de doze de vaccin împotriva COVID-19.  Totodată, MSMPS a primit confirmarea că, la data de 24 mai curent, urmează să fie recepționate 45.600 de doze AstraZeneca prin intermediul platformei COVAX.

Precizăm că, astăzi, a fost lansată platforma națională www.vaccinare.gov.md. prin care cetățenii se pot programa online la vaccinare împotriva COVID-19.

În prezent, are loc etapa a I-a, II-a și a III-a de vaccinare, în care sunt eligibile următoarele categorii: lucrătorii medicali, personalul și beneficiarii din cadrul azilelor și centrelor de plasament temporar sau de lungă durată, persoanele cu vârsta 60+ și cei care au comorbidități, angajații structurilor de menținere și asigurare a ordinii publice, apărării și securității statului, lucrătorii sistemului penitenciar, angajații din domeniul educației și social, colectivități, indiferent de forma juridică și tipul de organizare, precum: domeniul de procesare, distribuire și comercializare a alimentelor de bază, unități de producție, transport și distribuție gaze, lucrătorii din hoteluri și restaurante, lucrătorii din domeniul de întreținere corporală, coafură și alte activități de înfrumusețare, lucrătorii din domeniul teatral – concertistice, muzee, biblioteci, lucrătorii din sistemul financiar, bancar, etc.

În ceea ce privește rata de infectare la nivel internațional, cele mai bune rezultate sunt înregistrate de Israel, Marea Britanie, Ungaria, Serbia, Cipru, Spania. R. Moldova atinge o rată de aproape 5% și se află la un nivel mai înalt decât Uzbekistan, Belarus, Ucraina, Georgia, Kyrgyzstan.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente