Guvernul interimar a aprobat alocarea a 70 de milioane de lei pentru organizarea și desfășurarea alegerilor anticipate

Alegeri-1-1

Guvernul interimar condus de Aureliu Ciocoi s-a întrunit astăzi, 12 mai, în ședință. Miniștrii au discutat un singur subiect – sursele financiare pentru alegerile anticipate.

Astfel, guvernul interimar a aprobat alocarea a 70 de milioane de lei pentru Comisia Electorală Centrală pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din data de 11 iulie.

Banii sunt alocați din Fondul de Rezervă al statului.

Totodată, executivul recomandă Comisiei Electorale Centrale să revizuiască cheltuielile pentru organizarea scrutinului electoral.

„Dacă suma alocată de astăzi de guvern nu va fi suficientă, vom căuta surse suplimentare pentru asigurarea scrutinului electoral”, a declarat prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi.

Conform Comisiei Electorale Centrale, pentru organizarea și desfășurarea scrutinului sunt necesare 125 milioane lei.


Pe 28 aprilie Curtea Constituțională a declarat neconstituțională introducerea stării de urgență, lucru ce a dat undă verde președintei Maia Sandu să dizolve parlamentului. Ulterior acestei decizii, Maia Sandu a anunțat că a semnat un decret de dizolvare a parlamentului și că în data de 11 iulie 2021 vor avea loc alegeri parlamentare anticipate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente