BAC-ul ar putea să nu fie anulat în acest an. Ministerul Educației: „Suntem pregătiți pentru organizarea examenelor”

Bac2017-17-920×613

Chiar dacă Partidul Socialiștilor din Moldova a înregistrat pe 27 aprilie un proiect de lege privind anularea examenelor de absolvire, inclusiv BAC-ul, se pare că acesta nu va fi anulat. Fiindcă în condițiile actuale parlamentul dizolvat nu poate vota nici un proiect de lege. Totodată, secretara de stat a Ministerul Sănătății Natalia Grîu a declarat pentru ZdG că ministerul de resort este pregătit pentru organizarea examenelor de bacalaureat.

„Vreau să vă spun că la această etapă, noi nici nu am gândit foarte mult la soluția parlamentului în legătură cu anularea examenelor. Noi, pe durata acestui an de studii, am pregătit organizarea bacalaureatului conform orarului de activitate pe care îl avem. La această etapă Ministerul Educației are o viziune clară cum să fie organizate examenele la finalizarea treptei de liceu și de gimnaziu. Este pregătit pentru organizarea acestora”, spune Natalia Grîu.

Totodată, aceasta a menționat că Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare a asigurat decondiționarea programelor de bacalaureat cu anumite accente care să permită accesibilizarea conținutului de test într-un an pandemic. De asemenea, a fost majorat numărul de centre de bacalaureat pentru ca să nu fie aglomerări de elevi în centrele de bac. A fost mărit și numărul centrelor de evaluare pentru ca pedagogii pentru ca să nu se adune, să nu fie aglomerări.

Conform datelor Ministerului Educației, la sesiunea din acest an s-au înscris în jur de 16 000 de absolvenți.

Conform programului aprobat, examenele vor începe pe 4 iunie cu limba și literatura română pentru elevii alolingvi.

8 iunie – limba de instruire;
11 iunie – limba străină I;
15 iunie – matematica, istoria românilor și universală, arte, sport;
18 iunie – proba la solicitare (geografia, fizica, chimia, bilogia, matematica, istoria românilor și universală, informatica);
22 iunie – limba și literatura ucraineană/bulgară/găgăuză.

Amintim că anul trecut, din cauza condițiilor epidemiologice, examenele de BAC pentru elevii din Moldova au fost anulate, iar nota finală de absolvire a fost calculată în baza notelor semestriale. În 2020 și elevii restanțieri înscriși la BAC și-au putut lua diplomele fără a scrie examenele.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente